Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Οκτωβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου

 


Σε κλίμα πανηγυρικό τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολιτες Σπάρτης Ευστάθιος, Σύρου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Φωκιδος Θεόκτιστος, Φθιώτιδος Συμεών και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

Να αναφερθεί ότι στο Ναό παρίστανται τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη, αρχικά τόνισε ότι πρόκειται να διαποιμάνει μια ιστορική Ιερά Μητρόπολη.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι "ζούμε σε έναν κόσμο που προβάλεται ο θόρυβος και η εικόνα, και αυτά είναι ξένα προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου το οποίο μας διδάσκει την σιωπή".

"Το σύγχρονο κοσμικό πνεύμα απαιτεί την προβολή και την δημοσιότητα, αλλά το αθόρυβο είναι το υπόβαθρο για την επιτυχία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Τέλος, αναφέρθηκε στα χαρίσματα του νεόυ Μητροπολίτη Γόρτυνος, ενώ υπογράμμισε ότι τον ξεχώρισε για το αθόρυβο του χαρακτήρος του.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες