Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

24 Οκτωβρίου 2022

Εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Κίο την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου





Η Επιτροπή Μνήµης Νέας Κίου του ∆ήµου Άργους Μυκηνών, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, σε συνεργασία µε τον «Α.Ο.ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Νέας Κίου», διοργανώνει ΠΟ∆ΟΣΦΑΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ, µε ποδοσφαιρικούς αγώνες µεταξύ των οµάδων Παλαιµάχων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ.

Θα προηγηθεί αγώνας των Ακαδηµιών του Αργοναύτη, όπου θα παρουσιασθούν οι επετειακές στολές των οµάδων, προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντίστοιχες στολές έχουν προσφερθεί και στην οµάδα του Αργοναύτη από την ΚΕ∆ΑΜ.


Η συνάντηση θα πραγµατοποιηθεί στο Γήπεδο της Νέας Κίου (παλαιό Γήπεδο), τη ∆ευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στις 4 µ.µ.



Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής συνάντησης, θα ακολουθήσει, στις 7 µ.µ. , στο Πνευµατικό Κέντρο Νέας Κίου, η παρουσίαση του βιβλίου «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ 1922-1940», από τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Ανδρέα Μπαλτά, ∆ρ Πολιτικών Επιστήµων και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήµιο.


Παράλληλα η Νέα Κίος και η Επιτροπή Μνήµης, προετοιµάζονται να υποδεχθούν, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 5.30 µ.µ., στην πλατεία ∆ηµάρχου Κατριλιώτη, την εικόνα των Αγ.Κων/νου και Ελένης, που διασώθηκε από την Κίο της Μ.Ασίας, τον Αύγουστο του 1922, από άνδρες του αντιτορπιλικού «ΠΑΝΘΗΡ», φυλάσσεται µέχρι σήµερα, ως λάφυρο πολέµου, στη Σχολή Ναυτικών ∆οκίµων και δωρίθηκε, µετά συντονισµένες προσπάθειες της Επιτροπής Μνήµης και του Εκκλησιαστικού Συµβουλίου, στη Ν.Κίο και στο Ναό της Θεοµάνας.


Η τελευταία εβδοµάδα του Οκτωβρίου είναι µια σηµαντική εβδοµάδα, µε πολλή συγκίνηση και συµβολισµούς, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική επιτροπή.


Αξίζει να είµαστε όλοι εκεί! Γιατί ΦΕΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ! Γιατί ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες