Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Νοεμβρίου 2022

Πλούσιες οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης του Ναυπλίου


Συνέντευξη τύπου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ο "Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντιδέας, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρας και  Δήμήτρης Σιδέρης αντίστοιχα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρματωμένοι Μωραϊτες Κωνσταντίνος Δημούλης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το πρωί της Παρασκευή; 18 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Ναυπλίου, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα θα τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό.

Η Άλωση της πόλης του Ναυπλίου ξεκίνησε από το Παλαμήδι τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822, υπό τη διοίκηση του Στάικου Σταϊκόπουλου, και υπό την ανωτάτη διεύθυνση του θρυλικού γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 

Αποτέλεσε κορυφαίας σημασίας γεγονός για την εδραίωση και έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης, σημαντικότατο σταθμό στην ιστορία του Ναυπλίου, που έκτοτε υπήρξε η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και εν συνεχεία πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων μεταξύ άλλων τόνισε: "Για άλλη μια χρονιά ως Δήμος Ναυπλιέων κρατάμε ψηλά την ιστορική μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερία εορτάζοντας τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Άπελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου μέσα από ένα δεκαήμερο πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και ιστορικών επετειακών εκδηλώσεων.

Οι εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη του Ναυπλίου στις 30 Νοεμβρίου που θα αποτελεί στο εξής ημέρα Τοπικής Εθνικής Γιορτής και Αργίας για το Δήμο Ναυπλιέων.

Ως Δημοτική Αρχή με σεβασμό πράττουμε το ελάχιστο, τιμώντας τη μνήμη τους και αφήνοντας ως παρακαταθήκη στη νέα γενιά τη θυσία τους. Γιατί οι νέοι και οι νέες του τόπου μας θα πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία μας. Έχουμε χρέος απέναντι τους να την αναδείξουμε κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος."

Το αναλυτικό  πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες