Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

28 Νοεμβρίου 2022

"Μουσικά Παλαμήδεια 2022": Επετειακή μουσική εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης του Ναυπλίου


Χορωδία Ρούτουλα
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων, μουσική εορταστική εκδήλωση με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΑ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχε το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι" σε Διδασκαλία και Διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα, ενώ την εκδηλωση παρακολούθησε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστοπύρος. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε κι ο π΄ροεδρος του συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος Δημήτριος Καρκαλάτος .
Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι του Αγίου Αναστασίου πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου, καθώς και παραδοσιακά δημοτικά, εθνικά, ιστορικά τραγούδια με αναφορά θεματολογική στο Ναύπλιο, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι.
Στη συνέχεια ακολούθησαν νεότερα ρεμπέτικα, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. 
Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια με αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες