Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Δεκεμβρίου 2022

Επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ναυπλίου από το Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος» στο Ζάππειο Μέγαρο





Μια μοναδική βραδιά γεμάτη συγκίνηση απόλαυσαν πραγματικά οι Ναυπλιώτες της Αθήνας και οι φίλοι του Συλλόγου «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.
Στο Ζάππειο Μέγαρο, πλήθος κόσμου πραγματικά κατέκλισε τις αίθουσες και παρακολούθησε μια βραδιά γεμάτη ομορφιά και μνήμες αφιέρωμα, στο Ναύπλιο.
Στην Καρδιά της Αθήνας το Ναύπλιο έδωσε δυναμικό παρόν – που συγκίνησε πραγματικά όλο το Δ.Σ., το Σύλλογο που εργάστηκε σκληρά για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Ο Πρόεδρος κ. Κ. Κολόκας με τον εισαγωγικό του λόγο αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία του Συλλόγου, την προσφορά του και διαβεβαίωσε την Δημοτική Αρχή ότι οι Ναυπλιώτες της Αθήνας είναι έτοιμοι πάντα για προσφορά σε ότι η πατρίδα τους ζητήσει.
Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημ. Κωστούρο για όλο το ενδιαφέρον – και την αμέριστη ηθική και υλική συνδρομή του στο έργο του Συλλόγου.
Ακολούθως ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.ΑΤ. κ. Μαρία Ράλλη για όλη της την προσφορά στο Σύλλογο και το συνεχές ενδιαφέρον της για την δυναμική πορεία του στην πρωτεύουσα.
Καθώς και όλους τους προσκεκλημένους για την τιμητική παρουσία τους.
Ακολούθως ο Δήμαρχος στο μεστό χαιρετισμό του προς τους Ναυπλιώτες της Αθήνας και τους φίλους του Συλλόγου αναφέρθηκε στις ιστορικές στιγμές που ζούμε αυτές τις μέρες της επετείου των 200 ετών της απελευθέρωσης της πόλης μας και συνεχάρη τον Πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου για το έργο που επιτελούν στην Αθήνα.
Η γνωστή σε όλους μας φιλόλογος – ιστορικός κ. Θ. Πενταρβάνη – Υφαντή ανέλαβε με τέλειο και συγκινησιακό λόγο την παρουσίαση του προγράμματος συνδέοντας τις ιστορικές στιγμές από την απελευθέρωση μέχρι την τραγική μέρα του κορυφαίου προσώπου της Ναυπλιακής Ιστορίας του «Ιωάννη Καποδίστρια».
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος παρακολουθήσαμε το θεατρικό δρώμενο από το έργο του Ν. Καζαντζάκη – Ι. Καποδίστριας, η τελευταία ημέρα της ζωής του με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας – Μετάληψη» – σε σκηνοθεσία- διασκευή του Ναυπλιώτη Κ. Σπηλιώτη και εξαίρετη μουσική επένδυση του Θ. Αντωνιάδη. Αφηγητές οι γνωστοί Ηθοποιοί – Μάριος Αθανασίου – Ηρώ Μανέ.
Στην συνέχεια ακολούθησε πρωτότυπη μουσική συναυλία από την ορχήστρα δωματίου Piano Forte (7 σολίστ) με διευθυντή τον Θ. Λεμπέση, κομμάτια σπάνια ακούστηκαν στις 2 αίθουσες του Ζάππειου, όπως – Το βάλς του Ναυπλίου – Η Ηχώ του Ναυαρίνου – πολιορκία της Κορίνθου – που ενθουσίασαν και συγκίνησαν όλους τους καλεσμένους.
Ακολούθησε δεξίωση σε παρακείμενη αίθουσα .

Στη μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου παρέστησαν:

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρος.

Ο Βουλευτής Ν. Τομέα – Β. Αθήνας Γ. Καλλιάνος (συμπολίτης μας).

Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων – Χρ. Τεντόμας.

Η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ κ. Μαρία Ράλλη και ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Χατζόπουλος.

Ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Π. Λέντζος.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν κ. Καχριμάνης.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. Δ. Ορφανός, Υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Ναυπλιέων.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Ελλάδος κ. Ε. Πανταζή.

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αργολίδος Θ. Παπαθανασίου.

Ο Τομεάρχης Εργασίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – κ. Μ. Καλαντζόπουλος Δικηγόρος.

Ο Πρόεδρος Τοπικής Ν.Δ. κ. Λυσίκατος.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος «Ελληνική Λύση» κα Α. Τσουκαλά, συμπολίτης μας.

Η καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ κ. Φ. Πουλάκου, συμπολίτης μας.

Η Πρόεδρος του ROTARY-Βούλα-Πανόραμα κ. Σ. Βιγκλή – Καράσου.

Και πλήθος Αναπλιωτών και φίλων του Συλλόγου.
Μηνύματα έστειλαν για την εκδήλωση ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γ. Ανδριανός και ο Σύλλογος «Ο ΠΑΛΑΜΉΔΗΣ».

Ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» συνεχίζει τη δυναμική παρουσία του στην πρωτεύουσα .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες