Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

23 Ιανουαρίου 2023

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αργολίδας παρουσίασε το νέο Ιστορικό βιβλίο του συνδέσμου

 Εκδήλωση

Το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο ιερουργούντος του π. Ελευθέριου Μίχου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Θεία Λειτουργία του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας με Επιμνημόσυνη Δέηση για τους αδικοχαμένους Αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και για τους αποθανόντες μέλη του Συνδέσμου. 
Στην συνέχεια στην συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Ναού έγινε η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας και η παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας, που για πρώτη φορά Σύνδεσμος της Π.Ο.Α.Σ.Α. εκδίδει Βιβλίο.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος κ. Πολύδωρας Δάκογλου.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Μιχάλης Μαντάς μετά την κοπή τις Βασιλόπιτας απεύθυνε χαιρετισμό:

"Αγαπητοί συνάδελφοι συναδέλφισες και φίλοι

Σας ευχόμαστε Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Σύνδεσμος με εξαίρεση την περίοδο της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ παρουσίασε ένα μεγάλο έργο και καταξιώθηκε στην Κοινωνία της Αργολίδας και όχι μόνον. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να έχει 340 μέλη.

Το εκάστοτε Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις που έχουν μείνει στην μνήμη των συναδέλφων.
Επιγραμματικά θα πω τις κυριότερες:

- 1η Περιφερειακή Συνάντηση των Συνδέσμων – Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος στην Πρώτη Βουλή των Ελλήνων

- Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Συνδέσμου.

- Αγιογράφηση της εικόνας του Αγίου Νικολάου που ευρίσκεται στο Γραφείο του Συνδέσμου και καθιέρωση εορτασμού του Προστάτη μας κάθε 19η Μαΐου στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου στην Καραθώνα.

- Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός του καταστατικού.

- Δημιουργία Προθηκών με Ιστορικά Κειμήλια στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

- Συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού μελών του Συνδέσμου μας. (Ήταν ιδέα του συναδέλφου κ. ΚΟΚΚΟΡΟΥ Ηλία όταν ήταν στο Δ.Σ).

- Συγκέντρωση και παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του Συνδέσμου και των Σωμάτων Ασφαλείας. (Ήταν ΙΔΕΑ του ομιλούντος).
- Τα ταξίδια στο Εξωτερικό.

- Οι δραστηριότητές μας ανέδειξαν τον Σύνδεσμο μας, σε Πανελλαδικό επίπεδο, μέσα στους πέντε πρώτους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

- Όλες αυτές οι δραστηριότητες έγιναν με την βοήθεια των μελών του Δ.Σ. που πέρασαν ή που είναι σήμερα στο Δ.Σ. Ο καθένας μας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι

- Η επικοινωνία μπορεί και γίνεται πλέον, με την σύγχρονη τεχνολογία e-mail και με μηνύματα.

Σήμερα 22 Ιανουαρίου του 2023, για τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας είναι μία διαφορετική ημέρα.

Με πρωτοβουλία και προσωπική εργασία του ομιλούντος, σας παρουσιάζουμε το πρώτο Βιβλίο που εκδίδει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ σε τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο μεταξύ των Συνδέσμων και των Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος.

Η εργασία συγγραφής και ταξινόμησης των περιεχομένων του βιβλίου έγινε από τον ομιλούντα, κατά τις δύσκολες ημέρες που περάσαμε το χρονικό διάστημα της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Ήταν μια απόφαση για εποικοδομητική εκμετάλλευση αυτού του χρονικού διαστήματος που μας έφερε σήμερα στο σημείο να παρουσιάζουμε το βιβλίο αυτό. Ένα βιβλίο – παρακαταθήκη της Ιστορίας μας.

Το βιβλίο έχει ΤΙΤΛΟ: “ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”. 200 Χρόνια Πορεία (1821 – 2021)

και περιέχει τα εξής επί μέρους ΘΕΜΑΤΑ:

Α) Δημιουργία Συνδέσμων – Ενώσεων Αποστράτων.

Β) Σκοπός και Δραστηριότητες του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας “Ο ΄Αγιος Νικόλαος”.

Γ) Για την δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και

Δ) Γενικές πληροφορίες Πόλεων και Αρχαιολογικών χώρων Αργολίδας.

Με την έκδοση του βιβλίου αναδεικνύουμε την Ιστορία και ένα τμήμα του έργου που έγινε όλα αυτά τα χρόνια, από τους Αποστράτους του Συνδέσμου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Την χορηγία για την εκτύπωση του βιβλίου έκανε ο Δήμος Ναυπλιέων μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ Δημητρίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων επίσης είχε βοηθήσει οικονομικά τον Σύνδεσμο στην 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Συνδέσμων – Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στην Πρώτη Βουλή των Ελλήνων το 2017, με προεδρεύοντα τον κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο.

Στην επιμέλεια του βιβλίου βοήθησε ο Δημοσιογράφος κ. Δάκογλου Πολύδωρος ο οποίος κατά επανάληψη έχει στηρίξει τον Σύνδεσμο και σε άλλες εκδηλώσεις για τον οποίο πήραμε τα συγχαρητήρια σε Πανελλαδικό Επίπεδο.
Αυτή η εκδήλωση αφιερώνεται στις οικογένειες των τεσσάρων συναδέλφων οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Με την ευχή να μην υπάρξουν ποτέ ποια στην Αστυνομική Οικογένεια τέτοια συμβάντα.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ και πάλι Καλή Εποικοδομητική Χρονιά."

Ακολούθησε η παρουσίαση της εργασίας του Ιστορικού βιβλίου του συνδέσμου από τον δημοσιογράφο Πολύδωρο Δάκογλου ,ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων

''Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Μαντάς που έκανε την εργασία συγγραφής και ταξινόμησης των περιεχομένων του βιβλίου, κατά τις δύσκολες ημέρες που περάσαμε το χρονικό διάστημα της πανδημίας. "Ήταν μια απόφαση για εποικοδομητική εκμετάλλευση αυτού του χρονικού διαστήματος που μας έφερε σήμερα στο σημείο να παρουσιάζουμε το βιβλίο αυτό. Ένα βιβλίο – παρακαταθήκη της Ιστορίας μας." τόνισε ο κ. Μαντάς.''

Στη συνέχεια έγιναν τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν παντοιοτρόπως τις δράσεις του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας.

Πρώτη απονομή έγινε στον ΚΟΚΚΟΡΟ Ηλία , διότι αυτός ήταν που έδωσε την πρώτη ΙΔΕΑ για το φωτογραφικό υλικό που συνεχίστηκε από τον Πρόεδρο κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ με την δημιουργία Προθηκών και σήμερα στην παρουσίαση του Βιβλίου.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ έκανε την απονομή του Βιβλίου στον κ. ΚΟΚΟΡΟ Ηλία.

Εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι όταν Αποστρατεύτηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ ο κ. ΚΟΚΚΟΡΟΣ Ηλίας τότε ως Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας του απονέμημε ΕΠΑΙΝΟ για την υπηρεσιακή του διαδρομή στην Αστυνομία.

Ακολούθησε η τιμητική απονομή στον Δήμαρχο Ναυπλιέων ΚΩΣΤΟΥΡΟ Δημήτριο ο οποίος ήταν ο βασικός χορηγός του Βιβλίου όπου του έγινε η απονομή Βιβλίου από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ, και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο

Τιμητική Πλακέτα για την συνεχή βοήθειά του στον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας διαχρονικά παρέλαβαν επίσης

- Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, αλλά λόγο απουσίας του Μητροπολίτη παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας του Ιερού Ναού Ιερέα ΜΙΧΟ Ελευθέριο.

- Τον Βουλευτή κ. ΑΔΡΙΑΝΟ Ιωάννη την απονομή έκανε ο Γ.Γ. κ. ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος

- Τον Βουλευτή κ. ΓΚΙΟΛΑ Ιωάννη την απονομή έκανε η Ταμίας κ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ – ΛΙΤΣΑ Παναγούλα.

- Ο κ. ΠΟΥΛΑΣ Ανδρέα παραβρέθηκε στην λειτουργία ο οποίος χαιρέτισε και ευχήθηκε στον Πρόεδρο Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του ανεχώρησε για την πόλη του ΄Αργους όπου στον ΄Αγιο Πέτρο εορταζόταν ή ανάμνηση της ανακομηδής των Ιερών Λειψάνων. Για το βιβλίο θα γίνει απονομή σε άλλη εκδήλωση του Συνδέσμου.
- Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ Ιωάννη την απονομή έκανε ο Γεν. Γραμματέας ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος .

- Τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αναστάσιο Γανώση ,την απονομή έκανε ο κ. Σιαχάμης

- Τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Ναυπλίου ΑΣΜΧΟ κ. ΠΡΟΞΕΝΙΑ Ευστάθιο την απονομή έκανε το Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής ή Ταμίας κ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ – ΛΙΤΣΑ Παναγούλα

- Τον Διευθυντή Αστυνομίας Αργολίδας κ. ΠΙΠΠΕΡΗ Ευάγγελο όπου παρέλαβε ο εκπρόσωπός του Αστυνομικός Υποδ/ντής κ. ΚΑΠΑΡΕΛΟΣ Βασίλειος την απονομή έκανε ο κ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ιωάννης.

- Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αργολίδας Πύραρχο κ. ΠΑΠΠΑ Αναστάσιο όπου παρέλαβε η εκπρόσωπός Αντιπύραρχος κ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννα την απονομή έκανε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. ΒΟΡΓΙΑΣ Κων/νος.

Τον Πρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ και ο Αντιπρόεδρος κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης από κοινού.

Τον Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. ΒΟΡΓΙΑ Κων/νο την απονομή έκανε ο Γεν. Γραμ. του Συνδέσμου κ. ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος

Για τους τέσσερις (4) συναδέλφους που έπεσαν εν ώρα του καθήκοντος.

- Την ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Χριστίνα για τον πατέρα της Χρήστο την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ Δημήτριος
- Την ΚΑΡΑΒΑΣΙΟΥ Ελένη για τον πατέρα της Ιωάννη παρέλαβε η Ταμίας του Συνδέσμου ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ – ΛΙΤΣΑ Παναγούλα για να το επιδώσει.

- Για την οικογένεια ΤΡΙΜΠΟΝΙΑ για τον Αθανάσιο παρέλαβε η Πολιτική Υπάλληλος του Α.Τ. Επιδαύρου αδελφή ΤΡΙΜΠΟΝΙΑ Παναγιώτα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας Αστυνομικό κ. ΜΠΡΑΓΚΑ Ανδρέα.

- Για την οικογένεια ΠΙΤΤΕΡΟΥ τον γιό του Νικόλαο παρέλαβε η ΤΡΙΜΠΟΝΙΑ Παναγιώτα.

- Στον Δημοσιογράφο κ. ΔΑΚΟΓΛΟΥ Πολύδωρο που βοήθησε στην επιμέλεια του βιβλίου και Τελετάρχη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος ( ΠΛΑΚΕΤΑ ) και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ ( ΒΙΒΛΙΟ ).
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών των δεν παρέστησαν οι :
Δήμαρχος ΄Αργους - Μυκηνών κ. ΚΑΜΠΟΣΟΣ Δημήτριος
Δήμαρχος Επιδαύρου κ. ΧΡΟΝΗΣ Αναστάσιος
Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
Ο Γεν. Αστυν. Διευθυντής Πελ/σου Ταξίαρχος κ. ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ Παναγιώτης και
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ναυπλίου ΤΧΗ ( ΜΧ ) κ. ΒΑΡΣΟΣ Ιωάννης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες