Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Ιανουαρίου 2023

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα μέχρι την Κυριακή

 

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Κύματα στην παραλία Αρβανιτιά στο Ναύπλιο ,από τους δυνατούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Η μεταβολή σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό που σήμερα βρίσκεται στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και με την προσέγγιση ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού την Παρασκευή, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή της Αδριατικής. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινές περιοχές και η πτώση της θερμοκρασίας.

Συνοπτικά, από το απόγευμα σήμερα ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή φαινόμενα αναμένονται στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά της Θράκης. Το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου 21/1 βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν εκ νέου τα δυτικά, ενώ στη συνέχεια αλλά και την Κυριακή, τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ως και την Κυριακή 22/1 κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από την Πέμπτη στα δυτικά, ενώ από την Παρασκευή και στην υπόλοιπη χώρα. Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, αυξημένες θα παραμείνουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα σήμερα. Την Παρασκευή αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ το Σάββατο αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

 Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες