Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

04 Φεβρουαρίου 2023

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας στην τελετή εορτασμού της "Ημέρας του Ψάλτου" στην Αθήνα




Στο μέγαρο της παλαιάς βουλής στην Αθήνα παρευρέθη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας κ. Δημήτριος Καρκαλάτος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 τo απόγευμα στην Επίσημη Τελετή Εορτασμού της "ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ", ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ κ. Σταυρούλας Φωτοπούλου και τού Προέδρου της ΟΜ.Σ.Ι.Ε κ. Κωνσταντίνου Πολίτη.
Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών , ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές τού Μακαριότατου και εξήρε με το λόγο του το λειτούργημα πού επιτελούν οι Ιεροψάλτες μέσω της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στην Ορθόδοξη Θεία Λατρεία.

Επίσης παρευρέθησαν, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και Βουλευτές των κομμάτων της Αξιωματικής και Μείζονος Αντιπολίτευσης
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ελλογ. κ. Γρηγόριος Αναστασίου , Διευθυντής του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ΟΜ.Σ.Ι.Ε., υπό την Διεύθυνση του κ. Χάρη Συμεωνίδη .
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε από την ΟΜ.Σ.Ι.Ε. ο κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας , για την πολυετή προσφορά του εις την διάσωση και διάδοση της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας συζήτησε διάφορα θέματα με τους εκπροσώπους των φορέων και με συναδέλφους της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. περί των Ιεροψαλτών και της εν γένει καταστάσεως αυτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες