Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Μαρτίου 2023

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο





Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο δημοσιοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023


Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου.


Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών του Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.


10.00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.


11.00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές - μαθήτριες και σπουδαστές στα μνημεία Ηρώων της πόλης.


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023


07.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος.


08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από Τιμητικό Άγημα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υποδομών (Υ.Δ.ΥΠ.) Ναυπλίου. 1


11.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Μπουμπάρη, Φιλόλογο 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.


11.30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων. Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


12.00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, προσκόπων, συλλόγων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Χώρος της παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν του Ηρώου Ναυπλίου). Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Δήμου Κέρκυρας


18.30 Υποστολή της Σημαίας


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ιωάννης Μαντζούνης


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Παναγιώτης Ε. Νίκας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες