Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

25 Μαρτίου 2023

Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας για την Εορτή του Ευαγγελισμού

 Δεσπότης

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου 2022 στο Ναύπλιο η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Πιστοί από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο τίμησαν την Παναγία , εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου. 

Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη ,τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή πανήγυρη, καθώς κι όλους τους πιστούς που προσήλθαν με αγάπη στο ναό της Παναγίας.
Στις Ιερές ακολουθίες έψαλε ο Ιεροψάλτης Αντώνιος Ίσσαρης
Η Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Πάνω από τον ιστορικό συνοικισμό της Πρόνοιας, η Εκκλησία Ευαγγελίστρια ορθώνεται στο ψηλότερο σημείο, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία με μεγάλη αυλή και με θέα σ’ όλη την πόλη του Ναυπλίου και τη θάλασσα, ως και το Άργος. Ο Ναός είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της 25ης Μαρτίου. Η εκκλησία γιορτάζει αφού γίνεται και η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην Πρόνοια με συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων, στην οποία παρευρίσκονται θρησκευτικοί και πολιτικοί φορείς της πόλης. Μετά την περιφορά της εικόνας το βράδυ ψάλλεται η Ιερά Παράκληση της Παναγίας και τελείται Αγρυπνία. 
Ανήμερα της γιορτής τελείται Θεία Λειτουργία. Κάθε χρόνο στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καταφθάνουν χιλιάδες πιστοί από όλη την Πελοπόννησο. Είναι από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές της Αργολίδας και ο δρόμος προς την εκκλησία κλείνει λόγω του πανηγυριού οπού πολλοί μικροπωλητές συγκεντρώνονται για την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Στο πανηγύρι της 25ης Μαρτίου κάποιος μπορεί να βρει κανείς από κοσμήματα, παιχνίδια, είδη ρουχισμού, διακοσμητικά μέχρι και μικρά κατοικίδια. Επίσης γλυκά όπως διάφορους χαλβάδες, μπουρί, παγωτά και βάφλες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες