Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Μαρτίου 2023

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο για κληρικούς στην Μητρόπολη Αργολίδος από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 



Η Μητρόπολη Αργολίδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο για κληρικούς και υποψήφιους κληρικούς με θέμα: «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον Άνθρωπο.

       Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις που θα πραγματοποιούνται από πεπειραμένους κληρικούς και έγκριτους ακαδημαϊκούς και θα απευθύνονται σε κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και υποψήφιους κληρικούς. Σκοπός του θα είναι η παρουσίαση βασικών εννοιών σε θέματα Διοίκησης και Οργάνωσης της Ενορίας καθώς και η συμβουλευτική προσέγγιση πάνω σε σύγχρονα ποιμαντικά ζητήματα.

        Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2022 τελέσθηκε στο Κέντρο Νεότητος της Μητροπόλεως στο Ναύπλιο ο Αγιασμός από τον Πανοσ/το Αριχμανδρίτη της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δ/ντή του Ι.Π.Ε. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος και Συντονιστής του προγράμματος, ο οποίος μετέφερε  τις ευχές Του για την επιτυχία του Σεμιναρίου,  και τις ευχαριστίες Του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. , αλλά και τον Δ/ντή Αρχιμ. Π. Θεολόγο για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε τα εκπαιδευτικά προγράμματα να φθάνουν σε κάθε Μητρόπολη με άριστη συνεργασία, επικοινωνία, οργάνωση και επιτυχία.

        Πρώτος εισηγητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δρ. Θεολογίας, ο οποίος, αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος, καθώς και στις δυνατότητες που προσφέρει στους κληρικούς για να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση σύγχρονων πρακτικών και ποιμαντικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

  

































Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες