Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Μαρτίου 2023

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

 



Η εαρινή ισημερία είναι ένα φυσικό φαινόμενο που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης (όχι ημερολογιακά). Δες τι είναι η εαρινή ισημερία και πότε μπαίνει πραγματικά η άνοιξη.

Γενικά σαν χειμωνιάτικους μήνες θεωρούμε το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά το Μάρτιο, κάνει συνήθως αρκετό κρύο για «ανοιξιάτικο» μήνα…


Αυτό συμβαίνει επειδή πολύ απλά ο Μάρτιος είναι κατά βάση χειμωνιάτικος μήνας καθώς η άνοιξη μπαίνει κάθε χρόνο επίσημα την 21η Μαρτίου πάνω-κάτω, και όχι την 1η Μαρτίου όπως νομίζουν πολλοί.


Δηλαδή η πραγματική άνοιξη αργεί λιγάκι σε σχέση με την ημερολογιακή. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο πότε είναι πραγματικά η εαρινή ισημερία.Ειδικά για το 2023, στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη που βρίσκεται και η χώρα μας, η εαρινή ισημερία πέφτει στις 20 Μαρτίου και ώρα 23:24.


Από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, η μέρα αρχίζει να είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια σε σχέση με τη νύχτα. Πρακτικά ο χειμώνας τελειώνει και αρχίζει η άνοιξη καθώς ο καιρός ζεσταίνει μέρα με τη μέρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες