Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

27 Μαρτίου 2023

Ναύπλιο: Μουσική εορταστική εκδήλωση για τον Ευαγγελισμό και την Εθνική Επέτειο

 Χορωδία

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α Τ σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου διοργάνωσαν μουσική εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Η εκδηλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό), στο Ναύπλιο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους της εορτής του Ευαγγελισμού, παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια καθώς και νεότερα έντεχνα αναφερόμενα στο γεγονός της Εθνικής εορτής.
Το πρόγραμμα ερμήνευσε το μουσικό σχήμα "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ", σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα και ο μουσικολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Κυριακόπουλος.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος ανάμεσα τους, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος ο οποίος απένειμε και αναμνηστικό δώρο στον πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Κυριακόπουλο, ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ο Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμούς της Μητροπόλεως Αργολίδας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γ. Χατζόπουλος, ιερείς από την Αργολίδα, καλεσμένοι από την Δημητσάνα, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και στέλεχος της Ν.Δ. Τ. Γεώργας, κα.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι  αφιερωμένο στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενω αναμνηστικό δώρο απένειμε και ο Χορόαρχης Κ. Ρούτουλας εκ μέρους του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου στον πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Κυριακόπουλο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες