Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

04 Απριλίου 2023

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Η διαδρομή του 2ου ετάπ, από τον μύθο των Μυκηνών στην ιστορική Καλαμάτα



Από τις «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα, θα εκκινήσει το 2ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, διαγράφοντας μια διαγώνια πορεία (από ΒΔ προς ΝΑ), που θα ολοκληρωθεί στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου και την παραλία της Καλαμάτας.

Το γκρουπ των αθλητών θα περάσει από την «ισχυρή τειχισμένη Τίρυνθα», κατοικία του «Ηρακλή» κατά τη διάρκεια των άθλων του και, αφού διέλθει από την ιστορική πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, με το Μπούρτζι την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, θα φτάσει στο 1ο σπριντ ευθείας, στους Μύλους Αργολίδας (34,5χλμ.).

Από εκεί, το φυσικό τερέν αλλάζει και το πελοτόν περνά από τις νότιες παρυφές του Αρτεμισίου όρους, με πορεία προς το ορεινό χωριό Αχλαδόκαμπος, σε υψόμετρο 480μ., όπου θα λάβει χώρα το 1ο σπριντ Ανάβασης.

Η Τρίπολη, η πρωτεύουσα του Νομού Αρκαδίας, θα υποδεχτεί το 2ο σπριντ ευθείας στα 79,9 χλμ. και στη συνέχεια, στα 105,6 χιλιόμετρα στη θέση Βίγλες, θα έχουμε το 2ο σπριντ ανάβασης.

Από εκεί οι ποδηλάτες θα φτάσουν στη Μεγαλόπολη, ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά κέντρα της ΔΕΗ στην Ελλάδα. Εκεί, ο Βασίλης Αναστόπουλος, πριν 20 χρόνια, το 2003, έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδηλάτης που κέρδισε τη γαλάζια φανέλα του σύγχρονου Γύρου Ελλάδας, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συντοπίτες του.

Οι ανηφόρες του 3ου εταπ ολοκληρώνονται με το 3ο σπριντ ανάβασης στα 129,5χλμ., στο ορεινό χωριό Παραδείσια, 520 μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Από εκεί οι ποδηλάτες θα διασχίσουν την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Πάμισου και θα κατηφορίσουν προς τον τερματισμό στην παραλία της Καλαμάτας.

Η ταυτότητα του 2ου ετάπ
Μυκήνες - Καλαμάτα 178,3 km
Σημεία ενδιαφέροντος
χλμ 0: Εκκίνηση / Μυκήνες
χλμ 34,5: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Μύλοι
χλμ 55,8: Σπριντ ανάβασης 1 - Κατ.1 / Αχλαδόκαμπος
χλμ 79,9: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Τρίπολη
χλμ 105,6: Σπριντ ανάβασης 2 - Κατ.2 / Βίγλες
χλμ 129,5: Σπριντ ανάβασης 3 - Κατ.3 / Παραδείσια
χλμ 178,3: Τερματισμός / Καλαμάτα


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες