Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Απριλίου 2023

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα






Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Στην τελετή παρέστη η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός, Ανδρέας Κατσανιώτης, ανέφερε στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη: «Έχω και φέτος την τιμή να παραλαμβάνω από τα χέρια Σας το 'Αγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρω, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα, στον ευσεβή λαό της Ελλάδας».

«Με ταπεινοφροσύνη και βαθύ σεβασμό παρακολουθήσαμε, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία και τους χιλιάδες πιστούς, τη μοναδική αυτή στιγμή της Ορθοδοξίας, την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Για άλλη μία φορά, το 'Αγιο Φως γαληνεύει την ψυχή μας και ενδυναμώνει την πίστη μας με την ευλογία και την πνευματική Του δύναμη».

«Η υψηλή αποστολή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκτείνεται ανά τους αιώνες, με τον διαρκή αγώνα του για τη διαφύλαξη της Ελληνικής και Ελληνορθοδόξου παρουσίας στην Αγία Γη να είναι αδιαμφισβήτητος», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

«Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται πάντοτε δίπλα Σας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων της πίστης μας στους Αγίους Τόπους, και για την προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών, καθώς και του Προσκυνηματικού Καθεστώτος».

«Η Ορθοδοξία δεν είναι κουλτούρα, είναι το φως της αλήθειας. Είθε αυτό το φως, το φως που εξήλθε από τον Πανάγιο Τάφο, το φως της Ανάστασης του Χριστού να φέρει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της ελπίδας σε ολόκληρη την Οικουμένη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσανιώτης. «Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά»!



Ν. Στ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες