Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Απριλίου 2023

Γ. Ανδριανός: Το κυρίαρχο διακύβευμα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ ή Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ






Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα αποφασίσουν ότι θέλουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Ανδριανός. Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ εκτιμά ότι στις δεύτερες εκλογές οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία στο κυβερνών κόμμα τονίζοντας πως το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα είναι να μπούμε σε παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας. Επιπλέον υπογραμμίζει το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, ενώ στέλνει το μήνυμά του στους ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας, στην Αργολίδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννη Ανδριανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Αρμένη:

ΕΡ: Πόσο εφικτό θεωρείτε το στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές;

ΑΠ: Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές είναι ξεκάθαρα το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα. Σε μια απολύτως κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα και την κοινωνία μας, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει ακώλυτα το πρόγραμμά της. Χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή να ξεριζώσει οριστικά τις παθογένειες που επιμένουν σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου και να επισφραγίσει την είσοδο της χώρας μια νέα περίοδο δυναμικής προοπτικής, προόδου και ευημερίας.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουν καλά τι χρειάζεται σήμερα η χώρα και η κοινωνία. Και γι' αυτό πιστεύω ότι στις πρώτες εκλογές θα αποφασίσουν πως θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας, και στις δεύτερες θα δώσουν την ισχυρή αυτοδυναμία που χρειάζεται η επόμενη κυβέρνηση για να επιτελέσει το έργο της.

ΕΡ: Πιστεύετε ότι σίγουρα θα οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές; Και μήπως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τρίτες;

ΑΠ: Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε και δεύτερες εκλογές - είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για εναλλακτικά σενάρια. Κι εδώ, θα πρέπει μετά την εκλογική διαδικασία να εξετάσουμε με τρόπο θεσμικό την ενίσχυση της σταθερότητας του εκλογικού μας συστήματος. Ιδιαίτερα σήμερα, το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί για τη χώρα είναι να μπούμε σε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας. Η πολιτική ιστορία, η πολιτική κουλτούρα και η πολιτική πραγματικότητα της πατρίδας μας προειδοποιούν ηχηρά για τον κίνδυνο αυτό, για τον κίνδυνο που ενέχουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια με το εκλογικό σύστημα. Πρέπει λοιπόν επιτέλους αυτά τα ξεκάθαρα διδάγματα της πολιτικής μας ιστορίας να τα αξιοποιήσουμε σε ένα σταθερό, λειτουργικό, δίκαιο εκλογικό σύστημα όπως αυτό με το οποίο θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές.
Και για να απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για τρίτες εκλογές.

ΕΡ: Ποιο λέτε ότι είναι το κυρίαρχο διακύβευμα αυτών των εκλογών;

ΑΠ: Το κρίσιμο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το αν η χώρα θα προχωρήσει δυναμικά μπροστά, αντιμετωπίζοντας τις επίμονες παθογένειες του χτες και ανοίγοντας δρόμους ανάπτυξης και προκοπής για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή αν θα επιστρέψουμε στον λαϊκισμό, την αστάθεια, τη δημαγωγία, τις ιδεοληψίες που το μόνο που αποδεδειγμένα καταφέρνουν είναι να κρατούν τη χώρα και την κοινωνία πίσω και χαμηλά.
Με άλλα λόγια το κυρίαρχο διακύβευμα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία ή Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡ: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους της περιφέρειάς σας, στην Αργολίδα;

ΑΠ: Με τους συμπολίτες μου στην Αργολίδα έχουμε όλα αυτά τα χρόνια οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών και εκλογικών προτιμήσεων. Γνωριζόμαστε πλέον μεταξύ μας καλά. Ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι, τις προτεραιότητές μου για την Αργολίδα και τους ανθρώπους της, τα αποτελέσματα που παράγει ο αγώνας που μαζί δίνουμε.
Ξέρουν επίσης ότι έργα και δράσεις που δικαιούται και αξίζει η Αργολίδα σήμερα επί της σημερινής κυβέρνησης προχωρούν και υλοποιούνται. Ξέρουν ότι όλα αυτά τα χρόνια η φωνή της Αργολίδας ακούγεται δυνατά, είτε πρόκειται για τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου, είτε για την στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, είτε για τα έργα που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας, είτε για τις αναγκαίες υποδομές και τη στελέχωση στην υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την αστυνομία, την πυροσβεστική. Τα έργα και τα αποτελέσματα μιλούν πάντα ηχηρότερα από τα λόγια.
Το μήνυμα λοιπόν που θέλω να στείλω στους συμπολίτες μου είναι πως αυτή η πορεία αξίζει να συνεχιστεί για την Αργολίδα και τους Αργολιδείς και τους καλώ να τη συνεχίσουμε μαζί και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες