Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Απριλίου 2023

Το Ναύπλιο υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τη μαρίνα

 Κωστούρος

Το Ναύπλιο επισκέφθηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία.
Ο κύριος Μητσοτάκης αρχικά επισκέφθηκε τον χώρο όπου θα γίνει η μαρίνα Ναυπλίου, και ενημερώθηκε εκτενώς από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο για το έργο, παρουσία του βουλευτή Αργολίδας Γ. Ανδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνη, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τ. Γανώση, τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γ. Μαλτέζου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τ. Ζαφείρη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, των υποψ. βουλευτών Γ. Δωροβίνη, Ε. Παναγιωτοπούλου, Σ. Τάνταρου Κρίγγου και Γ. Μπούνου, στελεχών της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου και στελεχών της Ν.Δ.
Μεταξύ άλλων ο κ Μητσοτάκης ανέφερε: "Έχουμε επενδύσει πολύ στον γαλάζιο τουρισμό συνολικά ως χώρα. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα και στο Ιόνιο που γίνονται αντίστοιχες σημαντικές επενδύσεις. 
Αλλά εδώ για το Ναύπλιο, μια πόλη με τόσο μεγάλη ιστορική σημασία για την πατρίδα μας, για έναν φυσικό τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο, αυτή η μαρίνα πιστεύω θα προσθέσει πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική. 
Και, όπως είπατε, ουσιαστικά δεν θα εξυπηρετήσει μόνο το Ναύπλιο αλλά όλη την ευρύτερη περιοχή. Μια επένδυση η οποία θα είναι σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον, όπως βλέπω και όπως επιβάλλουν πια όλες οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Το έργο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας άνω των 200 θέσεων, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα. Η επένδυση, σε πρώτη φάση, εκτιμάται σε 25 εκατομμύρια ευρώ, και θα καλύψει θαλάσσια έκταση 73 στρεμμάτων, ενώ παράλληλα προβλέπει ανάπλαση της ευρύτερης χερσαίας ζώνης."
Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γ. Ανδριανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνη, τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γ. Μαλτέζο, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τ. Γανώση, τους υποψήφιους βουλευτές, Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Γ. Δωροβίνη, και Γ. Μπούνο, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αργολίδας Π. Ζαχαριά και στελέχη του κόμματος από όλη την Αργολίδα, είχε συνάντηση με πολίτες στην παραλία του Ναυπλίου, όπου έκανε σύντομη ομιλία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες