Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

07 Απριλίου 2023

Τάσος Γεώργας: Επειδή θέλω να σας κοιτάζω στα μάτια και να έχω ένα μέρος από την καρδιά σας

 Τάσος Γεώργας

Τρία πράγματα χαρακτηρίζουν τον ακέραιο, καλλιεργημένο , ηθικό και καλό Άνθρωπο .Πρώτον κάνει ο ίδιος αυτά που συμβουλεύει τούς άλλους να κάνουν . Δεύτερον, δεν κάνει τίποτα που να αντιβαίνει στην αλήθεια . Τρίτον, είναι υπομονετικός με τις αδυναμίες των άλλων. 

Έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορία της οικογένειας μου και του Πατέρα μου Γεώργα Δημητρίου, όσο και της Μητέρας μου Γεωργας Αγγελικής , που με ενέπνευσαν με αισθήματα αγάπης για τους συνανθρώπους μου , προσφοράς και θυσίας για τον τόπο μου και την Πατρίδα , όπως και σεβασμό στον Θεό μας και την πίστη μας .

Με αυτά ως γνώμονα , πορεύθηκα στην ζωή μου και στην Πανεπιστημιακή καριέρα . Αποφάσισα όπως και ο Πατέρας μού , ως υποψήφιος βουλευτής το 1981, να ενταχθώ στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας από μικρό παιδί και να αγωνιστώ με την ιδιότητα Πάντα του απλού μέλους και χωρίς να διεκδικήσω Ποτέ κάποιο Αξίωμα , για τις Ιδεολογικές μου αρχές της Ελευθερίας , της κοινωνικής Δικαιοσύνης, της προάσπισης των Συμφερόντων της Πατρίδας αλλά και όλων των συμπολιτών μου . Αρχές που θεωρώ ότι εκφράζει και η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας .

Υστερα από πρόταση που μου έγινε εδώ και πολύ καιρό , από την παράταξη , για να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας , έβαλα σε δεύτερη μοίρα , το Πανεπιστήμιο και όλες τις δραστηριότητες μου και γύρισα όλη την Αργολίδα , τον τόπο μου , πολλές φορές .

Αυτό που συνάντησα ήταν φίλους, γνωστούς , συμπολίτες μου , οι οποίοι με αγκάλιασαν , μου άνοιξαν το σπίτι τούς , την ψυχή τούς και μου είπαν τα προβλήματα τους και πως πρέπει επιτέλους αυτά να ακουστούν και να πάψει να υπάρχει το ίδιο πολιτικό κατεστημένο , που Χρόνια τώρα τούς αντιμετωπίζει με αδιαφορία και τους δείχνει περιφρόνηση για τα υπαρξιακά τούς προβλήματα και το μέλλον των παιδιών τούς .

Γύρισαν και πίνοντας το κρασάκι και τσιποντας κάτι από το υστέρημά τούς μου είπαν πως εναποθέτουν την ελπίδα τούς σε εμένα , για να αλλάξει κάτι , για να μεσολαβήσω και να αναδείξω τα προβλήματα τους , τις ανησυχίες τούς , να Υπερασπιστώ τα δικαιώματα τους , τα όνειρα τούς για ένα καλύτερο μέλλον .

Και το έδειξαν αυτό , γιατί σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, με αναδείκνυαν πρώτο στην προτίμηση τούς. Άνθρωποι όχι μόνο από την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας , αλλά και από όλους τους Ιδεολογικους χώρους .

Αυτό με γέμισε αρχικά με μεγάλη ευθύνη , γιατί ήταν μια συμφωνία Καρδιάς , αυτή που είχα κάνει με όλους αυτούς τους Ανθρώπους .

Πληροφορουμενος, για την τελική διαμορφώσει του Ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας , αντιλήφθηκα πως θα έπρεπε να συνυπάρξω με άτομα τα οποία ήταν τα ίδια όλα αυτά τα χρόνια , εκπροσωπούν το παλιό και έχουνε μέρος ευθύνης για τα άσχημα που έγιναν στον τόπο μας . Άνθρωποι αλεξιπτωτιστες , που δεν Αγωνίστηκαν Ποτέ για τα δικαιώματα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. 

Άνθρωποι που το μόνο μέλημα τούς ήταν η Καρέκλα και αντιμετωπιζαν την Πολιτική ως Επάγγελμα , αποσκοπώντας την ικανοποίηση των ιδίων Συμφερόντων και όχι των συμφερόντων του πολίτη και του τόπου .

Βλέποντας αυτό , συνειδητοποίησα πως καμία Αλλαγή δεν θα υπάρξει και όλα αυτά τα οποία πρεσβεύω και έκανα γνωστά με τις συνεντεύξεις και τα Άρθρα μου , δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν .

Επειδή , θέλω να τιμήσω όλους αυτούς τους συμπολίτες μου , τους φίλους, τους γνωστούς , τους απλούς ανθρώπους , που μου άνοιξαν το σπίτι τους και την Καρδιά τούς και να μπορώ να τους κοιτάξω και Αύριο στα Μάτια και να έχω την Αγάπη τους και την Εμπιστοσύνη τούς πήρα την εξής απόφαση .

Εφοσον υφίσταται η πληροφόρηση που εχω , σχετικά με την σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νεας Δημοκρατίας , και με γνώμονα την Συνείδηση μου , Τα Πιστεύω μου , Τον Δημόσιο λόγο και τις απόψεις που έχω εκφράσει , αλλά κυρίως την Εμπιστοσύνη και την Συμφωνία Καρδιάς , που έχω όλα αυτά τα χρόνια με Πολίτες του Τόπου μου , της Αργολίδας , επιλέγω την μη αποδοχή της συμμετοχής μου στο Ψηφοδέλτιο .

Ευχαριστώ την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για την τιμή που μου έκανε όπως και τον πρόεδρο ,κ Κ Μητσοτάκη, με το όραμα του οποίου συνεχίζω να ταυτίζομαι.

Ευχαριστώ όλους εσάς, για την εμπιστοσύνη και την Αγάπη που μου δείξατε .

Συνεχίζω όπως έκανα μέχρι σήμερα , ως απλό μέλος της Παράταξης να Αγωνίζομαι για Εσάς , τον Τόπο μου και την Πατρίδα μου .

Θέλω να μπορώ να σας βλέπω στα Μάτια και να έχω μέρος της Καρδιάς σας . !!!

Δρ Αναστάσιος Γεώργας    

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες