Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

04 Μαΐου 2023

Πέρασε από την Αργολίδα ο "ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος 2023"

 Ποδηλάτες Ναύπλιο

Ένα απόλυτα επιτυχημένο διήμερο στην Κρήτη ήταν το ξεκίνημα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου 2023 ενώ την Πέμπτη 4 Μαΐου, ο αγώνας μεταφέρθηκε στην ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα στην Αργολίδα, με το 2ο ετάπ (μέσης δυσκολίας), μήκους 178,3 χιλιομέτρων και 1.825μ. υψομετρικής διαφοράς.
Η εκκίνηση δοθηκε στις 12:30 το μεσημέρι στις “πολύχρυσες” Μυκήνες και το πελοτόν θα διασχίσει διαγώνια την Πελοπόννησο (από ΒΑ προς ΝΔ), για να τερματίσει στον μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου και την παραλία της Καλαμάτας.
Στη διαδρομή, οι ποδηλάτες θα συναντήσουν την πιο δύσκολη ανηφόρα της φετινής διοργάνωσης (Αχλαδόκαμπος, 1ης κατηγορίας), αλλά και το υψηλότερο βαθμολογούμενο σημείο (τα 761 μ. στις Βίγλες), κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει μάχη ανάμεσα στους διεκδικητές της γαλάζιας φανέλας, αλλά και σε εκείνους τους αθλητές που έχουν ως στόχο την πορτοκαλί φανέλα των βουνών. 
Να πούμε εδώ, ότι το ετάπ θα περάσει από τη Μεγαλόπολη, εκεί όπου είκοσι χρόνια πριν, το 2003, ο Βασίλης Αναστόπουλος έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα Έλληνας ποδηλάτης στη σύγχρονη ιστορία του Γύρου Ελλάδας που κατέκτησε τη γαλάζια φανέλα.
Για μια ακόμα ημέρα, η ελληνική ιστορία κάνει αισθητή την παρουσία της, αφού το πελοτόν, μετά το απόλυτο κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού, θα περάσει από το Άργος με το επιβλητικό κάστρο της Λάρισας, την Τίρυνθα του Ηρακλή με τα “κυκλώπεια” τείχη της.
Επίσης θα περάσει από το πανέμορφο Ναύπλιο με τα μεσαιωνικά κάστρα (Παλαμήδι και Μπούρτζι), τα νεοκλασικά κτίρια και τη μοναδική του αρχιτεκτονική, τους Μύλους και την Τρίπολη, σημεία-σταθμούς στην επανάσταση του 1821, τη Μεγαλόπολη με το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας σύμφωνα με τον Παυσανία, την Αρχαία Μεσσήνη με τα άριστα διατηρημένα μνημεία της και τέλος, την Καλαμάτα με το θρυλικό “κάστρο της Ιζαμπώ” (εκτιμώμενη ώρα άφιξης στον Μόλο του Λιμανιού της Καλαμάτας, ξενοδοχείο Pharae Palace, 16:45 – 17:15)
Δείτε παρακάτω σε βίντεο το πέρασμα των ποδηλατών από την Αρχαία Τίρυνθα:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες