Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

13 Μαΐου 2023

"Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων" στο Ναύπλιο: Μάγεψε το κοινό το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 Συναυλία

Την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων γιόρτασε ο Δήμος Ναυπλιέων το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, με δράσεις και προγράμματα στα Μουσεία και στους χώρους πολιτισμού του Ναυπλίου.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσείων γιορτάστηκε πρώτη φορά στη Γαλλία το 1999 με την ονομασία «Άνοιξη των Μουσείων» -δύο χρόνια μετά την εκδήλωση του Βερολίνου με τίτλο «Μεγάλη Νύχτα των Μουσείων» (Lange Nacht der Museen).
Από το 2005 ονομάστηκε «Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων» και γιορτάζεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο τον Μάιο, συνήθως το Σάββατο πριν από τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5).
Το βράδυ αυτό τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους, δωρεάν, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες τους να απολαύσουν τις μόνιμες συλλογές τους, τις περιοδικές εκθέσεις που πιθανόν παρουσιάζουν και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει.
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συμμετείχαν, ως οικοδεσπότης μουσικής εκδήλωσης, του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, στις 19:30, κατά τη διάρκεια της οποίας μουσικά σύνολα, παρουσίασαν το έργο τους με κεντρικό θέμα "Η Μούσα της μουσικής στα μουσεία".
Την ίδια μέρα το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» και το Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο, λειτούργησαν με εκτεταμένο ωράριο των εκθεσιακών χώρων τους και ελεύθερη είσοδο, από τις 18.00 έως τις 24.00.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες