Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

29 Μαΐου 2023

Ναύπλιο: Με επιτυχία η άσκηση του Λιμεναρχείου στο λιμάνι

 Πλωτό φράγμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου, το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023.
Η άσκηση προέβλεπε, φωτιά στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου "Μανταλένα" που βρισκόταν δεμένο στην προβλήτα και ρύπανση από διαρροή, με άμεση κινητοποίηση των Λιμενικών υπαλλήλων, ρίχνοντας πλωτό φράγμα για να σταματήσουν την επέκτασή της.
Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και την οργάνωση της Λιμενικής Αρχής Ναυπλίου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - Υπηρεσίες (Περιφέρεια Πελοποννήσου/ Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας/Τμήμα Περιβάλλοντος - Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ Αργολίδας,  Δήμος Ναυπλιέων, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, Ένωση Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Ναυπλίου), καθώς και ιδιώτες – εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της.
Την όλη άσκηση διηύθυνε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Ναυπλίου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου.
Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία;ς Ναυπλίου Αντιπύραρχος  Βασίλης Γεωργόπουλος, κα.

Αναγνώστες