Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

24 Μαΐου 2023

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εντάσσεται στο δίκτυο ΜΜΕ του ΟΗΕ





Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενδυναμώνει το διεθνές αποτύπωμά του και το πλέγμα των συνεργασιών του, με την ένταξή του στο δίκτυο 400 μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ για την προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης (SDG Media Compact).



Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Φράνσιν Χάριγκαν (Francyne Harrigan), με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο-γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιο Περδικάρη, καλωσορίζει το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). «Με χαρά πάντα καλωσορίζουμε νέα μέλη που φέρνουν νέες ιδέες και ενέργεια για να ενισχύσουν και να συμβάλλουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» επισημαίνει στην επιστολή της η διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΗΕ.



Η πρωτοβουλία του ΟΗΕ SDG Media Compact που εγκαινιάστηκε το 2018 από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έχει εξελιχθεί σε δυναμικό δίκτυο ευρέων συνεργασιών με μέλη από όλο τον κόσμο, για την προώθηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης είναι κρίσιμος στην παροχή σωστής και έγκαιρης πληροφόρησης, καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας» σημειώνει η Φράνσιν Χάριγκαν.



Ως μέλος της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών SDG Media Compact, το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα έχει πλέον πρόσβαση σε ενημέρωση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, δεδομένα, εκθέσεις και ειδήσεις. Επίσης, θα λαμβάνει ενημέρωση για έναν από τους συνολικά 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης κάθε μήνα, καθώς και τριμηνιαία δελτία με περιεχόμενο που δημιουργείται από τα Ηνωμένα Έθνη.



Περαιτέρω, ως μέλος του δικτύου του ΟΗΕ SDG Media Compact, το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα έχει προνομιακή πρόσβαση σε αξιωματούχους του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στα άλλα μέρη του κόσμου για συνεντεύξεις.



Σημειώνεται πως από την Ευρώπη συμμετέχουν στο δίκτυο 28 μέσα ενημέρωσης από την Ευρώπη.



Τι είναι το SDG Media Compact;



Το SDG Media Compact είναι ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο δίκτυο μέσων ενημέρωσης και εταιρειών ψυχαγωγίας που έχουν δεσμευτεί να ευαισθητοποιήσουν για τη σημασία των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ξεκίνησε το 2018, ως μια συμμαχία ραδιοτηλεοπτικών φορέων, παραδοσιακών έντυπων μέσων ενημέρωσης, πρακτορείων ειδήσεων, ραδιοφωνικών σταθμών, παραγωγών πρωτότυπου περιεχομένου και ψηφιακών εκδοτών.



Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης;



Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους παγκόσμιους ηγέτες το 2015 και αποτελούν ένα σχέδιο για έναν πιο βιώσιμο, ισότιμο και ευημερούντα κόσμο.



Γιατί το SDG Media Compact είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των SDGs;



Οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ευαισθητοποίηση και τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Καθώς η διεθνής κοινότητα κλιμακώνει τις προσπάθειές της για την προώθηση της προόδου όσον αφορά τους Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιπροσωπεύουν μια σπουδαία πηγή κινητοποίησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες