Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Μαΐου 2023

Μια κάλπη exit poll στην Αργολίδα - Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

 κάλπη exit poll

Στις 19:00 της Κυριακής - αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες - αναμένεται να δημοσιευθεί το μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στην Αργολίδα υπάρχει μια κάλπη της καπα research στο εκλογικό τμήμα της Νέας Τίρυνθας.
Το exit poll διαξάγεται από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO και διενεργείται για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Τι είναι όμως τα exit polls

Τα exit polls είναι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών.
Παραδοσιακά, έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών - αν και όχι πάντα.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει, αλλά τι ψήφισε στην κάλπη λίγα λεπτά πριν, χωρίς όμως να απαντούν οι πολίτες πάντα με ειλικρίνεια.
Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τη Singular Logic

Όσον αφορά την εκτίμηση αποτελέσματος για τις εκλογές 2023, αυτή αναμένεται να γίνει από την Singular Logic νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ενδεχομένως και στις 20:30 λόγω των νέων συστημάτων.
Ενδεχομένως στις 21:30 να μην χρειαστεί καν εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, έχει σημειώσει χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος.

«Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους».
Όπως επεσήμανε, «πρώτα θα γίνει καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, θα σταλούν τα αποτελέσματα για τα κόμματα και μετά θα ξεκινήσει η καταμέτρηση για τους σταυρούς των υποψηφίων, για τους οποίους γύρω στα μεσάνυχτα θα έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό αποτελεσμάτων που θα έχουν ενσωματωθεί».
Μάλιστα, σημείωσε ότι λόγω της χρήσης της τεχνολογίας, «ίσως δεν χρειαστεί να υπάρξει στις 21:30 εκτίμηση για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά να μας προλάβουν τα πραγματικά αποτελέσματα, ανάλογα με την ταχύτητα ενσωμάτωσης τους στο σύστημα».

Εκτίμηση θα χρειαστεί εάν υπάρχει πχ. κάποιο κόμμα που οριακά μπαίνει ή δεν μπαίνει στην Βουλή».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες