Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Μαΐου 2023

Ολοκληρώθηκε τo επιμορφωτικό πρόγραμμα "Οργάνωση και Διοίκηση Ενορίας" στην Μητρόπολη Αργολίδος

 Μητροπολίτης Νεκτάριος

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17ης Μαΐου το μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας με τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων». 

Όλα τα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε, παρέχονται δωρεάν.
Η καταληκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Αναστασίου, πολιούχου της πόλεως Ναυπλίου. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., για το έργο του στην επιμόρφωση των κληρικών αλλά και προς τον Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε, για την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων προς όφελος της Εκκλησίας. Κατακλείοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε και τις ευχαριστίες τους προς τους ιερείς και λαϊκούς που συμμετείχαν στο εν λόγω επιμορφωτικό σεμινάριο.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος π. Θεολόγος, εκφράζοντας πρωτίστως θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος για την από καιρού αγαστή συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως με το Ι.Π.Ε. Ακολούθως μετέφερε προς τους συμμετέχοντες λόγους πατρικούς και ευχές εγκάρδιες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς το Συντονιστή του Επιμορφωτικού Προγράμματος και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως π. Πέτρο Αθανασόπουλο, για την άρτια οργάνωση και υποστήριξη του εν λόγω προγράμματος.
Ο π. Θεολόγος επεσήμανε τα πολλά και ποικίλα οφέλη που προκύπτουν από τις επιμορφωτικές δράσεις για τους επιμορφούμενους αλλά πολλαπλασιαστικά και για την ίδια την τοπική κοινωνία στην οποία φτάνουν οι καρποί της γνώσης των μελών της. Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.
Η ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν ιερείς και λαϊκά στελέχη από ενορίες της Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε με την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Παράλληλα υπήρξε δέσμευση για συνέχεια αυτής της επιμορφωτικής και πνευματικής συνεργασίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες