Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

09 Ιουλίου 2023

Με "Μουσικές νεανικές ιστορίες" άνοιξε τις πύλες του το 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

 Συναυλία κλασικής μουσικής

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με το κοινό του, ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι  στις 8 Ιουλίου και υπόσχεται μια σειρά από θαυμάσιες εκδηλώσεις μέχρι τις 16 Ιουλίου.
Φτάνοντας στην 32η χρονιά του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μια επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο,  παρουσιάζοντας ένα πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης: στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία, το Παλαμήδι, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, το Βουλευτικό και την Πλατεία Συντάγματος.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, καλωσόρισαν τον κόσμο στο 32ο Φεστιβάλ στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Η εκδήλωση που άνοιξε τις πύλες του φετινού φεστιβάλ είχε τίτλο "Μουσικές νεανικές ιστορίες" με την συμμετοχή της  στορικού Μαρίας Ευθυμίου, τον μαέστρο Κώστας Ηλιάδη και η νεανική ορχήστρα Underground Youth Orchestra σε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία της νεότητας μέσα από τα νεανικά έργα των σημαντικών συνθετών Ροσσίνι, Μότσαρτ, Μέντελσον, Σούμπερτ, Μπιζέ και Γκλαζούνοφ.
Ακούστηκαν αποσπάσματα από τα  έργα: Gioacchino Rossini (1792-1868) Σονάτα για έγχορδα αρ. 3 σε ντο μείζονα,  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Συμφωνία αρ. 4 σε ρε μείζονα, K. 19, Franz Schubert (1797-1828) Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα, D 82, Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Συμφωνία αρ. 1 σε ντο ελάσσονα, έργο 11, Georges Bizet (1838-1875) Συμφωνία αρ. 1 σε ντο μείζονα, Alexander Glazunov (1865-1936) Συμφωνία αρ. 1 σε μι μείζονα, έργο 5.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρυματος Ι. Καποδίστριας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία.
Παράλληλα η Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου ανάγγειλε μουσικά το 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου Κλασικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες