Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

10 Οκτωβρίου 2023

Νέο ιατρικό μηχάνημα για σειρά σοβαρών γυναικολογικών εξετάσεων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

 Ιατρικός εξοπλισμός

Ένα σύγχρονο μηχάνημα υστεροσκόπησης παρέλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου που θα λύσει προβλήματα γυναικολογικών εξετάσεων αλλά και στην ταλαιπωρία για χιλιάδες γυναίκες του νομού που μέχρι τώρα πήγαιναν στην Αθήνα.
Η υστεροσκόπηση αποτελεί μια ιατρική μέθοδο που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων που σχετίζονται με τη μήτρα. Πρόκειται για μια διαδικασία, πολύτιμη για την προσεκτικότερη διερεύνηση της μήτρας και του ενδομήτριου με τη βοήθεια οπτικών μέσων υψηλής ευκρίνειας.
Η διαγνωστική υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται ευρέως στη γυναικολογία για τη διερεύνηση συμπτωμάτων που βιώνουν οι γυναίκες όπως:

-Διαταραχές περιόδου, όπως ο πόνος, οι μεγάλες ποσότητες αίματος και η μεσοκυκλική αιμορραγία (αιμορραγία πριν ή μετά την περίοδο)

-Αιμορραγία κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης

-Πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά από σεξουαλική επαφή

-Ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες, δυσκολίες σύλληψης και υπογονιμότητα

-Ανεπιτυχείς απόπειρες εξωσωματικής γονιμοποίησης

Την περαιτέρω διερεύνηση παθήσεων που έχουν ήδη διαφανεί από παραδοσιακές εξετάσεις ή κλινικές υποψίες του ιατρού, όπως:

-Καρκίνος του ενδομήτριου

-Πολύποδες μήτρας

-Ινομυώματα

-Φλεγμονή του ενδομήτριου

-Συμφύσεις ενδομήτριου

-Συγγενείς δυσπλασίες της μήτρας, όπως το διάφραγμα μήτρας
Για την παραλαβή του μηχανήματος μίλησε το ιατρικό προσωπικό της χειρουργικής μονάδας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες