Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

02 Οκτωβρίου 2023

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή από όλη την Ελλάδα για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

 Πιστοί προσκυνούν ιερά λείψανα

Με κάθε λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο. 
Η υποδοχή έγινε από κλήρο και λαό στην είσοδο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας.
Την Δευτέρα το απόγευμα στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, τελέσθηκε Ιερό ευχέλαιο για τους Νεομάρτυρες της εκκλησίας .
Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου ,της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδος.
Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. 
Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου. Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου.
Αύριο Τρίτη, τελευταία μέρα που θα βρίσκονται τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, θα τελεστεί θεία Λειτουργία ιερουργούντος του π. Γεωργίου Σελλή προέδρου του ΙΣΚΕ και θα ψάλλει ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής Ιωάννης Χαρβιαλής.
Το πρόγραμμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 5:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 5:30 μ.μ. Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες