Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Νοεμβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος στους εορτασμούς στη νήσο Υδρα

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Τρίτη 14η Νοεμβρίου 2023, η Τρισαρχιερατική Θ.Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του πολιούχου Ύδρας Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.Προεξάρχων της Θ.Ευχαριστίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα για τον Νεομάρτυρα και συγχοροστατούντων , του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου και του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ .

Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία και η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος, της Αγίας Κάρας, και των Τιμίων μυριπνόων Λειψάνων Του Αγίου και κατέληξε στον Λιμένα της Νήσου όπου εψάλλη δέησις επί της εξέδρας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Εφραίμ ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την συμμετοχή τους στην Ιερά πανήγυρη του Νεομάρτυρος , τους φορείς, τους χορηγούς κλπ.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στην τραπεζαρία του Ι.Καθεδρικού Ναού και γεύμα δια τους Αρχιερείς και τις Αρχές στο Επισκοπείο.

Τελετάρχης και υπεύθυνος δια την κυριώνυμο της εορτής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ.π.Νεκτάριος Δαρδανός.

Εψαλλε η χορωδία "Αντιφωνικόν μέλος " ενώ τις Ακολουθίες μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας 91.2 fm. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες