Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Νοεμβρίου 2023

Ναύπλιο: Βουτιές πριν κρυώσει ο καιρός

 Παραλία με κολυμβητές

Ζεστός καιρός επικράτησε σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στην Αργολίδα.
Στο Ναύπλιο η παραλία της Καραθώνας συγκέντρωσε αρκετούς κολυμβητές που θέλησαν να κάνουν ίσως τις τελευταίες βουτιές για φέτος.
Η παρατεταμένη καλοκαιρία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα δώσει τη θέση της από αύριο Σάββατο 18/11 σε ψυχρές αέριες μάζες και σημαντική πτωση της θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες.

Τα κυριότερα ωστόσο χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού το διήμερο Σάββατο 18/11 και Κυριακή 19/11:

Το Σάββατο 18/11
 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό.

Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11.

Την Κυριακή 19/11 οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες