Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Νοεμβρίου 2023

Η Νέα Τίρυνθα στην Αργολίδα γιορτάζει την Παναγία την Πορτοκαλούσα

 Αγιογραφία με πορτοκάλια

Στις 21 Νοεμβρίου η Αγία μας εκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της υπεραγίας Θεοτόκου και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο φερώνυμος ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας πορτοκαλούσας) Νέας Τίρυνθας.
Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 20 Νοεμβρίου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε περιφορά της ιεράς εικόνας.
Μετά το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την εορτή του πορτοκαλιού το οποίο είναι και το κύριο προϊόν παραγωγής της Νέας Τίρυνθας.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το τμήμα Αρτοποιείας και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της Επαγγελματικής Σχολής μαθητείας Αργολίδας οι οποίοι παρασκεύασαν διάφορα κεράσματα από πορτοκάλι.
Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέου Ροεινού και το χορευτικό τμήμα Ποντίων. 
Ανήμερα της εορτής 21 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ. θα ψαλλεί η ακολουθία του όρθρου και θα τελεστεί Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νεκταρίου.
Το απόγευμα και ώρα 5 μ.μ θα τελεστεί ο μεθεορτος εσπερινός και παράκληση στην υπεραγία Θεοτόκο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες