Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας στον Εσπερινό των Χριστουγέννων στο Άργος

 Δεσπότης

Αρχιερατικός εσπερινός τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου και πολιούχου Άργους, για την Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023. 
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, παρόντος του κλήρου της επαρχίας Άργους. 
Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τους Ιερείς που παραβρέθηκαν στον εορταστικό εσπερινό των Χριστουγέννων.
Η παράδοση θεωρεί ότι η αρχαιότερη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων εκφωνήθηκε από τον Μέγα Βασίλειο στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το έτος 376 μ.Χ. 
Άλλες Ιστορικές πηγές επισημαίνουν πως ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335, αν και κάποιοι ερευνητές βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα. 
Επί Πάπα Ιουλίου Α’ (337-352) τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να γιορτάζονται μαζί με τα Θεοφάνεια και θεσπίσθηκε ως επέτειος η 25 Δεκεμβρίου κατόπιν έρευνας των αρχείων της Ρώμης, όπως πιστεύεται, επί της απογραφής που έγινε επί αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες