Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Ιανουαρίου 2024

ΑΡΓΟΣ - Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

 Την 21η   Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή εορτάζομε την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του  εν Αγίοις Πατρός ημών Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής 20η Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 6.30η Εσπερινή θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωροθέου ο οποίος θα προσκομίσει Ιερό Λείψανο του Οσίου πατρός ημών Γεωργίου του Καρσλίδη του εν Δράμα. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Πέτρου την ίδια ώρα.

Μετά τον Εσπερινό, ο Σύλλογος ΄΄ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ΄΄ θα παρουσιάσει ολιγόλεπτο χορευτικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 21η  Ιανουαρίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί ιερά λιτανεία πέριξ του ιερού Ναού.

Των εορταστικών εκδηλώσεων θα  προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 5.00 θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της ιεράς παρακλήσεως προς τον Άγιο Πέτρο και στην συνέχεια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωροθέου.

Το εσπέρας της Κυριακής κατά ώραν 9η θα τελεσθεί εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου ιερά αγρυπνία.

Την Δευτέρα 22η  Ιανουαρίου την 11ην πρωινή θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο.

Το πρόγραμμα των ακολουθιών θα ευρίσκεται ανηρτημένο εις τους Ιερούς Ναούς της πόλεως Άργους και θα αναμεταδίδεται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

       

              Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες