Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

27 Ιανουαρίου 2024

Ναύπλιο: Εγκαίνια Εξειδικευμένου Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας & Χειρουργικής Μαστού

 Αγιασμός

Εγκαίνια του Εξειδικευμένου Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας & Χειρουργικής Μαστού του Ιωάννη Βλαχοδημήτρη και της Αικατερίνης Μπακάλη, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιαναουαρίου στην διασταύρωση των οδών Αιγίου και Σπάρτης 16 στο Ναύπλιο.
Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αναστασίου π. Κωνσταντίνος Οικονόμου, παρουσία δεκάδων φίλων, συγκενών και συναδέλφων των δύο γιατρών.
Ο Ιωάννης-Αναργυρος Βλαχοδημήτρης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και η κατάγεται από την Άρια Ναυπλιου. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010, με βαθμό Λιαν Καλώς. Αμέσως μετά συνέχισε την εκπαιδευσή του στη Γερμανία όπου και παρέμεινε για 12 συνεχόμενα χρόνια. 
Το χρονικό διάστημα 2011-2016 ειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική Johanes Wesling Klinikum Minden του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ(Μαιευτικό Κέντρο Κυήσεων υψηλού κινδύνου, Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας. Κέντρο Μαστού και Κέντρο Ενδομητρίωσης). Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας εργάσθηκε στην ίδια κλινική ως Επιμελητής μέχρι το 2017.
Την περίοδο 2017-2019 εργάσθηκε ως Επιμελητής του τμήματος Κολποσκοπήσεων και του Ουρογυναικολογικου τμήματος της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινική Herdecke του Πανεπιστημίου Witten-Herdecke. 
Στο διάστημα 2019-2021 εργάσθηκε ως Επιμελητής στο Κέντρο Ενδομητρίωσης και Γυναικολογικής Ογκολογίας στην Κλινικη Evangelisches Krankenhaus Bethesda του Duisburg όπου συνεργασθηκε στενά με το Διευθυντή της Κλινικης και Πρόεδρο της European Endometriosis League Dr. Harald Krentel. 
 Παράλληλα με το κλινικό του έργο το 2021 ολοκλήρωσε την Διατριβή του, με θέμα που αφορά στον Καρκίνο Μαστού παίρνοντας τον Τίτλο Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Το 2021 επέστρεψε στην Πανεπιστημιακή Κλινική Johanes Wesling Klinikum Minden ως υποδιευθυντής του Γυναικολογικού Ογκολογικού Κέντρου και παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ρομποτική Χειρουργική DaVinci, ενώ απέκτησε και την Υποειδικότητα της Γυναικολογικής Ογκολογίας, αναγνωρισμένη από τον Ιατρικό Σύλλογο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
Σήμερα ο γιατρός εργάζεται ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Β’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογιας της ιδιωτικής Κλινικής Μητέρα και διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στη Βας. Σοφίας 47 στο Κολωνάκι και στο Ναυπλιο Αιγίου και Σπάρτης 16.
Η Ιατρός Αικατερίνη Μπακάλη είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος εξειδικευμένη στη χειρουργική Μαστού. Έχει αποφοίτησει από την Ιατρική Σχολή του αγγλόφωνου Πανεπιστημίου Κομένιους στη Μπρατισλάβα με βαθμό Λίαν Καλώς.
Αμέσως μετά μετέβει στην Γερμανία για να εκπαιδευτεί στη Μαιευτική και Γυναικολογία. Από το 2015 ως το 2017 εργάσθηκε στην Κλινική Βethanien ένα Κέντρο Κυήσεων υψηλού κινδύνου καθώς και Κέντρο Μαστού στην περιοχή του Ιζερλόν Γερμανίας.
Από το 2017 ως το 2019 εργάσθηκε στο Klinikum Leverkusen, Κέντρο Μαστού, Κέντρο κυήσεων υψηλού κινδύνου και Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας καθώς για ένα χρόνο ήταν αποκλειστικά στο Κέντρο Μαστού.
 Η επαγγελματική της πορεία συνεχίστηκε σε ένα από τα πιο γνωστά Κέντρα Μαστού της Γερμανίας στην Κλινική St. Anna Duisburg, υπό την καθοδήγηση του Δρ. Ρεζάι, ενός από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Μαστολόγους τόσο σε πανευρωπαικό όσο και σε διεθνές επίπεδο . 
Κατά την θητεία της αυτή, μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, συνέχισε να εργάζεται στο Κέντρο Μαστού ως Επιμελήτρια.
Το 2021 έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα της, συνεχίζοντας ως υπεύθυνη Επιμελήτρια στο Κέντρο Μαστού της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Μίντεν στη Γερμανία, όπου και απέκτησε την Πιστοποίηση στον υπέρηχο Μαστού, έχοντας διεξάγει εκαντοντάδες βιοψίες με κόπτουσα βελόνη υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση σε ύποπτα ευρήματα. Ως πρώτη χειρουργός πραγματοποίησε μεγάλο πλήθος χειρουργείων με ταυτόχρονη ογκοπλαστική αποκατάσταση.
Το καλοκαίρι του 2022 αποφάσισε, έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία μετά την πολυετή θητεία της σε κέντρα Μαστού, να επιστρέψει στην πατρίδα της την Ελλάδα.
Με υψηλό φρόνημα λόγω γνώσεων και υπευθυνότητας είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από Καρκίνο του Μαστού. Σήμερα η ιατρός μας, διατηρεί νόμιμο ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι στην οδό Βας. Σοφίας 47, και στο Ναύπλιο στην οδό Αιγίου κι Σπάρτης 16, ενώ εργάζεται και ως Επιμελήτρια της Δ’ Κλινικής Μαστού της ιδιωτικής κλινικής ΜΗΤΕΡΑ.
Πιστοποιήσεις: Γυναικολογικής Ογκολογίας-Θεραπείας Ενδομητρίωσης-Κολποσκόπησης-Προχωρημένης Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής-Ουρογυναικολογίας-Υπέρηχου Μαστού και Χειρουργικής Μαστού.
Υπηρεσίες Ιατρείου:
Παρακολούθηση Εγκυμοσύνης και κυήσεων υψηλού κινδύνου
Προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος
Κολποσκόπηση με ή χωρίς βιοψία
Γυναικολογική Ογκολογία
Ενδομητρίωση
Διάγνωση και Θεραπεία καλόηθων και κακόηθων παθήσεων Μαστού
Υπέρηχος Μαστού
Βιοψία Μαστού με κόπτουσα βελόνη
Κυτταρολογική εξέταση σε ευρήματα Μαατού
Πρόπτωση πυελικών οργάνων και ακράτεια ούρων
Λαπαροσκοπικές/Ρομποτικές/υστεροσκοπικές επεμβάσεις
Θεραπεία ινομυωμάτων
Διερεύνυση υπογονιμότητας
Εμμηνόπαυση

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες