Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

31 Ιανουαρίου 2024

Πρωτόγνωρο το ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι του Ναυπλίου με το φορτηγό πλοίο

 Αεροφωτογραφία του ναυτικού ατυχήματος

Πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ναυπλίου χαρακτηρίζεται το ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου στο λιμάνι της πόλης.
Το φορτηγό πλοίο "DIMAIZO" σημαίας Παναμά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανόν από λάθος χειρισμό του πλοιάρχου και κάτω από δυνατούς ανέμους που το παρέσυραν, κατά την διάρκεια απόπλου, εμβόλισε και προσέκρουσε σε σταθμευμένα τουριστικά σκάφη που ηταν δεμένα στην προβλήτα του λιμανιού.
Η πρώτη έρευνα που έγινε τη νύχτα από δύτη έδειξε πως η προπέλα του φορτηγού πλοίου έχει "μαζέψει" τις άγκυρες των σκαφών που προσέκρουσε, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί, προκαλώντας τους σοβαρές ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα αναμενεται ρυμουλκό από τον Πειραιά για να μπορέ3σει να το μετακινήσει ενώ ειδικά συνεργεία θα δουλέψουν κάτω από το νερό ώστε να κόψουν τις άγκυρες των σκαφών και να απελευθερώσουν το πλοίο.
Μέχρι στιγμής το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που έχει αναλάβει την όλη διαλεύκανση του ατυχήματος δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Αναγνώστες