Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

26 Μαρτίου 2024

Χελιδονίσματα στο Ναύπλιο από την Ορνιθολογική Εταιρεία

 Χελιδόνι

Από 8 έως 31 Μαρτίου, τα Χελιδονίσματα, η πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, επιστρέφει για 30ή χρονιά και δίνει το σύνθημα για να καλωσορίσουμε την άνοιξη και τα χελιδόνια. 

Δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό τον συντονισμό της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές και καλωσορίζουν τους αγαπημένους μας φτερωτούς ταξιδιώτες που αυτή την εποχή καταφθάνουν από την Αφρική.

Οι φωλιές μπορούν να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες και σε εμάς την ευκαιρία να "συγκατοικήσουμε" μαζί τους και να τα παρατηρήσουμε από κοντά.
Στο Ναύπλιο η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ διοργανώνει τα «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο «Κολοκοτρώνη» την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρες 11.00 – 14.00 σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ναυπλιέων, Φίλοι Υγρότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου, Κ.Ε.ΠΕ.Α. Νέας Κίου

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής) και θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Πάρκου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες