Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

03 Μαρτίου 2024

Αργολίδα: Το Δρέπανο γιορτάζει το φημισμένο μανταρίνι του

 Γιορτή μανταρινιού

Την Κυριακή 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο Αργολίδας η 2η Γιορτή Μανταρινιού.
Πρόκειται για μία γιορτή τοπικών γεύσεων με βασικό σκοπό την προβολή και την διάδοση των εξαιρετικών προϊόντων και τη διατήρηση της παράδοσης, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτιστικού πλούτου της Αργολίδας.
Η γιορτή συντελεί σημαντικά στο να ενισχυθεί επίσης η κοινωνικότητα, το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική δράση που πάντοτε μεγαλουργεί.
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλάμβανε ομιλίες για το μανταρίνι και τα οφέλη του ενώ οι πολιτιστικός σύλλογος του χωριού σε συνεργασία με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και το τμήμα Μαγειρικής, είχαν ετοιμάσει δεκάδες εδέσματα με βάση τους, το μανταρίνι.
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς με ζωντανή μουσική.
Στην γιορτή του μανταρινιού παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Ανδ. Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Ορφανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φ. Δαμούλος και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής.
Ευχή όλων αυτή η γιορτή να καθιερωθεί ως θεσμός και γίνει αφετηρία για την ακόμα καλύτερη και επιδραστικότερη προώθηση του προϊόντος.
Την ημερίδα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες