Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

22 Μαΐου 2024

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

 Σωφρονιστικό κατάστημα

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι 9 Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο Ναυάγιο της Πύλου, καθώς την Τρίτη το δικαστήριο της Καλαμάτας δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθώς η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα.
Και οι 9 κατηγορούμενοι αποφασίσθηκε να αφεθούν ελεύθεροι, οι 8 από τις φυλακές Ναυπλίου και ένας από τις φυλακές Αυλώνα.
Το απόγευμα της Τετάρτης οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν για τα διαδικαστικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας από όπου και αναμένεται θα αφεθούν ελεύθεροι.
Να υπενθυμίσουμε πως την Τρίτη μετά και την εισαγγελική πρόταση που ανέφερε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο, η έδρα ανακοίνωσε ότι κρίνει ως απαράδεκτη την ποινική δίωξη και κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους. 
H απόφαση εκδόθηκε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων των εννέα Αιγυπτίων για αναρμοδιότητα του ελληνικού δικαστηρίου. Κατέθεσαν δυο λιμενικοί ως μάρτυρες και οι δυο υποστήριξαν ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.
Μεγάλο ήταν και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρων της αποφυλάκισης των Αιγυπτίων, καθώς κανάλια δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Ναυπλίου για να καλύψουν την εξέλιξη αυτή που αφορά το πολύνεκρο Ναυάγιο της Πύλου που είχε συγκλονίσει την διεθνή κοινότητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες