Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Ιουνίου 2024

Τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στα Φίχτια Αργολίδας

 Ιερέας

Με θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών Λειψάνων των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνης στο χωριό Φίχτια Αργολίδας την Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ..

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στα προπύλαια του ιερού ναού παρουσία κλήρου και πιστών. Τα τίμια λείψανα μετέφερε στο ναό ο εφημέριος της Αγίας τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου , π. Κωνσταντίνος Σέρρος .
Ακολούθησαν οι ακολουθίες του Ιερού μυστηρίου του Ευχελαίου, της παρακλήσεως και αργά το βράδυ η αγρυπνία στους Αγίους
Ο νέος εφημέριος του ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φιχτίων , π. Βασίλειος Παπουτσής ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθούν τα ιερά λείψανα προς προσκύνηση ,καθώς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και τον ηγούμενο της Μονής υψηλού Μυτιλήνης πατέρα πρόχορο για την ιερά ευλογία που έδρασαν για να έρθουν στην Αργολίδα τα Λείψανα των Αγίων.
Τα Ιερά λείψανα ήρθαν στην Αργολίδα και έλαβαν λαμπρή υποδοχή στην Φρέγκαινα και στις Κοκκινάδες , κατόπιν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου.
Τέλος την τρίτη το βράδυ τα Ιερά λείψανα θα αγρυπνήσουν στην παραμονή της εορτής του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου όπου και θα κλείσει το ταξίδι των αγίων αφού πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσουν για την επιστροφή τους στην Μυτιλήνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες