Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

07 Ιουνίου 2024

Λιτανεία Ιερών Λειψάνων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

 Ιερείς

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου προς ευλογία των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μεταφέρθηκαν με λιτανεία τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024. 

Τα λείψανα των Αγίων βρίσκονται στην Αργολίδα για ολιγοήμερο προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. 
Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου . Η παραμονή των λειψάνων θα είναι μέχρι την Κυριακή 16 Ιουνίου. 
Τα Ιερά λείψανα των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, μεταφέρθηκαν για προσκύνημα στην Αργολίδα στην ορεινή Φρέγκαινα , τις Κοκκινάδες Λυγουριού και τώρα βρίσκονται στο Ναύπλιο. 
 Ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος και η μικρή δώδεκα μόλις χρονών Ειρήνη μαρτύρησαν την ίδια μέρα με βασανιστικό θάνατο. Η εκκλησία μας τους ονόμασε αγίους και νεομάρτυρες. Η Κάρα και το μεγαλύτερο μέρος των Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ βρίσκονται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στην Θερμή Μυτιλήνης.
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 21:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ναυπλίου, προς τιμήν των Αγίων μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης καθώς και της Αγίας μάρτυρος Καλλιόπης.
Ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος, χτίστηκε με απόφαση του ίδιου του Καποδίστρια το 1836 και κοσμεί αρχιτεκτονικά την Πρόνοια με το σχέδιο της να εντυπωσιάζει, καθώς είναι μονόχωρη βασιλική, σχέδιο που δεν το συναντάς εύκολα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες