Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

06 Ιουλίου 2024

Απολυτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2023-24 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας

 Καθηγητές Μουσικής

Στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, οι Απολυτήριες εξετάσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, για την απόκτηση Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα να αποκτήσουν τα νέα παιδιά το δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής για να είναι πάντα κοντά στην εκκλησία.
Την Επιτροπή των Εξετάσεων αποτελούσαν, οι Μουσικολογιώτατοι κ. καθηγητές: 1. Γρηγόριος Κακούρης, 2. Φώτιος Κετσετζής,3.Γρηγόρης Νταραβάνογλου 4. Κωνσταντίνος Πολίτης και 5 . Βασίλειος Μπίκος καθώς και οι καθηγητές της σχολής Δημήτριος Καρκαλάτος και Ιωάννης Χαβιαρλής . Εκπρόσωπος από το Υπουργείο πολιτισμού ήταν η κα Αναστασία Κουτσή.
Οι σπουδαστές που πήραν τα πτυχία τους ήταν οι Παναγιώτης Κόλιας ,Κυριάκος Μπαβέλας , Στυλιανός Ντεβές και κων. Παπαγεωργίου και οι μαθητές Παναγιώτης Δικαίος ,Χαρίλαος Σεχιώτης και Νεκτάριος Χουντάλας που πήραν Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής
Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής που την αποτελούν ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.
Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Άργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. 
Τα Πτυχία, τα οποία χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες