Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

10 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ



Νέος Μητροπολίτης Γρεβενών ο Αρχιμ.Δαβίδ Τζιουμάκας

Νέος Μητροπολίτης Γρεβενών εξελέγη ο Αρχιμ.Δαβίδ Τζιουμάκας της Ι.Μ.Θεσσαλονίκης με 41 ψήφους έναντι 33 του Αρχιμ.Χριστοφόρου Κολοκυθά.
Νωρίτερα είχε σημειωθεί η πρώτη έκπληξη των Αρχιερατικών εκλογών στην ψηφοφορία για το Τριπρόσωπο της Ι.Μ.Γρεβενών, με την επικράτηση του Αρχιμ.Δαβίδ Τζιουμάκα με 53 ψήφους έναντι με του π.Χριστοφόρου Κολοκυθά με 51 και του π.Αυγουστίνου Μύρου με 21 ψήφους.
Να σημειωθεί ότι ο π.Δαβίδ έχει την στήριξη του δυναμικού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. 
Νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος ο Αρχιμ.Κωνσταντίνος Γιακουμάκης

Νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Γιακουμάκης με 59 ψήφους.
Νωρίτερα στο τριπρόσωπο είχε επικρατήσει ο Αρχιμ.Κωνσταντίνος Γιακουμάκης με 55 ψήφους και ακολουθούν ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου με 37 ψήφους και ο Αρχιμ.Αχίλλιος Τσούτσουρας με 22 ψήφους.
Νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ο Επίσκοπος Διαυλείας

Νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ με 72 ψήφους.

Βρέθηκαν 4 λευκά και 2 άκυρα.
Νωρίτερα στο τριπρόσωπο ήρθε πρώτος ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ με 70  ψήφους και ακολουθούν ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελός με 3 ψήφους και ο Αρχιμ.Γεώργιος Ταβλάρης με 3 ψήφους.
Ο νέος Μητροπολίτης, γενήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Το 2001 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από τη Θεολογική Σχολή Φριβούργου της Ελβετίας.
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1996 από τον τότε Επίσκοπο Διαυλείας και μετέπειτα Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό και Πρεσβύτερος στις 30 Μαΐου 2002 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Θησείου και ως Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από το 2009 έως την εκλογή του.
Στις 7 Οκτωβρίου 2012, εξελέγη Επίσκοπος Διαυλείας από την Ιεραρχία με 48 ψήφους. Ακολούθως, τοποθετήθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις 9 Οκτωβρίου 2011 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών Επίσκοπος Διαυλείας, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Φιλίππων Προκόπιο, Δωδώνης Χρυσόστομο, Ιερισσού Νικόδημο, Καρπάθου Αμβρόσιο , Μαντινείας Αλέξανδρο, Προικοννήσου Ιωσήφ, Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, Ξάνθης Παντελεήμονα, Νικαίας Αλέξιο, Ελασσώνος Βασίλειο, Ύδρας Εφραίμ, Άκκρας Γεώργιο, Σύρου Δωρόθεο, Χαλκίδος Χρυσόστομο, Νευροκοπίου Ιερόθεο, Πατρών Χρυσόστομο, Λευκάδος Θεόφιλο, Θηβών Γεώργιο, Πολυανής Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονύσιο, Κηφισίας Κύριλλο, Προύσης Ελπιδοφόρο, Χίου Μάρκο και τον Επίσκοπο Λαμψάκου Μακάριο.




Επίσκοπος Μεθώνης εξελέγη ο νέος Αρχιγραμματέας Αρχιμ.Κλήμης Κωτσομύτης


Στην εκλογή του νέου Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ.Κλήμη Κωτσομύτη ως Επισκόπου, βοηθού του Αρχιεπισκόπου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης, προχώρησε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Νωρίτερα, ύστερα και από πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου προς τα μέλη της ΔΙΣ,  ο Αρχιμ.Κλήμης Κωτσομύτης ορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. 
Ο π.Κλήμης μέχρι σήμερα υπηρετούσε στη θέση του Α' Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου και ήταν Προϊστ. Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου. 
Ύστερα από τις ανακατατάξεις Α΄ Γραμματέας ορίσθηκε ο Αρχιμ.Ιερώνυμος Νικολόπουλος και Β' Γραμματέας ο Αρχιμ.Γεώργιος Ρέμπελος.
Αυτή την ώρα η Ιεραρχία ψηφίζει για την πλήρωση θέσης βοηθού Επισκόπου η οποία προηγουμένως δια εκλογής εδόθη στην Μητρόπολη Πατρών.







Νέος Μητροπολίτης Γρεβενών ο Αρχιμ.Δαβίδ Τζιουμάκας - See more at: http://www.amen.gr/article19438#sthash.ajDxRp3u.dpuf

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες