Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΕΜΕΑ

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην ιστορική Νεμέα ,όπου βρίσκεται  ομώνυμο μοναστήρι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα . Η μονή ακολουθεί το παλαιό, Ιουλιανό ημερολόγιο. Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε την παραμονή της εορτής ,χοροστάτησε ο επίσκοπος Χριστουπόλεως Ιάκωβος , ενώ παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος , ο τοπικός  Μητροπολίτης Κορινθίας  Παγκράτιος  κι  ο επίσκοπος Ανδρούσης Καλλίστρατος, καθώς κι αρκετοί  ιερείς , από την Κορινθία , Αρκαδία και την Αττική. 


Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι τοπικές  αρχές  της πόλης , ο πρόεδρος  του εμπορικού συλλόγου Νεμέας  κ. Καλής . Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιερής και θαυματουργής εικόνας της Αγίας Τριάδος σε όλη την κωμόπολη της Νεμέας. 

Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 τελέσθηκε  πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στην πανηγυρίζοντα   μονή χοροστατούντος του μητροπολίτη Κορινθίας κ. Παγκρατίου. Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν ο μητροπολίτης Πειραιώς και νήσων Παντελεήμων, ο Ρωγών Δωρόθεος κι αρκετοί ιερείς. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς.   

Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδος εορτάζει κάθε χρόνο της Αγίας Τριάδος εδώ και 100 περίπου χρόνια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Παγκράτιος , ο οποίος ευχαρίστησε όλους  Ιερείς και πιστούς για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς . Στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες