Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Ιουνίου 2015

H ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΕΜΕΑ KAI BINTEO

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην ιστορική Νεμέα ,όπου βρίσκεται  ομώνυμο μοναστήρι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα . Η μονή ακολουθεί το παλαιό, Ιουλιανό ημερολόγιο. Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε  χοροστάτησε ο επίσκοπος Χριστουπόλεως Ιάκωβος , ενώ παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος  ο τοπικός  Μητροπολίτης Κορινθίας  Παγκράτιος   ο επίσκοπος Ανδρούσης Καλλίστρατος, καθώς κι αρκετοί  ιερείς , από την Κορινθία , Αρκαδία και την Αττική.



 Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι τοπικές  αρχές  της πόλης , ο πρόεδρος  του εμπορικού συλλόγου Νεμέας , Καλής  καθώς και πλήθος κόσμου από την Πελοπόννησο και την Αττική. Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιερής και θαυματουργής εικόνας της Αγίας Τριάδος σε όλη την κωμόπολη της Νεμέας. 
Στο τέλος της λιτανείας, η οποία κράτησε δυο περίπου ώρες, η πομπή επέστρεψε στην μονή όπου τελέσθηκε αρτοκλασία και έγινε το θείο κήρυγμα από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Στο τέλος του εσπερινού  προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους. Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδος εορτάζει κάθε χρόνο της Αγίας Τριάδος εδώ και 100 περίπου χρόνια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Παγκράτιος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες