Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

03 Οκτωβρίου 2017

Αρχισε η συνεδρίαση της Ιεραρχίας στην Αθήνα



Από το πρωί συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα θέματα που θα αναπτυχθούν να είναι σημαντικά.


Θα κορυφωθούν την Παρασκευή, τελευταία μέρα της Ιεραρχίας, όταν θα γίνει η πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος θα προσφωνήσει τους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αναφερθεί σε φλέγοντα ζητήματα. Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2016-2017 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους και θα ακολουθήσει συζήτηση. Mετά το διάλειμμα θα συμπληρωθεί ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Αύριο, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός θα παρουσιάσει την Εισήγηση με θέμα: «Μύθοι και πραγματικότης επί του θέματος των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας».

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Η πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Αξιολόγησις, Προβλήματα, Προοπτικές».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες