Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Ιουνίου 2021

Ναύπλιο: Εκπαίδευση στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην Πλατεία Συντάγματος

 


Ναύπλιο: Εκπαίδευση στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Αργολίδας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου παρουσίαση και εκπαίδευση των πολιτών στη χρήση του σύγχρονου αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην Πλατεία Συντάγματος.
Να υπενθιμήσουμε πως ο Δήμος Ναυπλιέων έχει παραδώσει στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) τρεις απινιδωτές , οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε τρία σημεία στο Δ.Α.Κ. Ναυπλίου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου καλύπτοντας και τον στίβο, στο κλειστό γυμναστήριο και στο κολυμβητήριο.
Εκτός των τεσσάρων σημείων που τοποθετήθηκαν οι απινιδωτές, ο Δήμος Ναυπλιέων έχει παραχωρήσει απινιδωτές, στη Νοσοκομειακή Μονάδα Ναυπλίου, στο Κ.Υ. Ναυπλίου, φυσικά στο Κοινωνικό Ιατρείο, έχει επίσης δωρήσει έναν απινιδωτή στο ΕΚΑΒ Αργολίδας και θα ακολουθήσει τοποθέτηση κι άλλων απινιδωτών που ήδη έχει προμηθευτεί και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. ξεκίνησε σήμερα σειρά δράσεων με εκπαίδευση στην Kαρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και την χρήση απινιδωτή ώστε να μπορέσουν να εκπαιδευτούν προπονητές, γυμναστές, καταστηματάρχες, προσωπικό δημόσιων υπηρεσιών κ.α.
"Η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει την προσπάθεια μέσα από παρόμοιες κινήσεις προσφοράς και ανθρωπιάς να στέκεται όπου και όταν χρειάζεται δίπλα στον άνθρωπο και στην τοπική κοινωνία." αναφέρει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και συνεχίζει: "Η προμήθεια των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και η τοποθέτηση τους σε καίρια σημεία της πόλης , στα οποία συναθρίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων , θεωρείται επιτακτική ανάγκη για να συμβάλουμε στο μέγιστο δυνατό, στην προάσπιση της υγείας των πολιτών μας, αποτελεσματικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η Δημοτική Αρχή αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και σε συνεργασία με τους φορείς υγείας, δίνει λύσεις που σώζουν ζωές. Με την ευχή, να μη καταστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ποτέ".

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινίδωση (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή).
Τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή χειρίζεται οποιοσδήποτε πολίτης είναι παρών στο επεισόδιο Καρδιακής Ανακοπής, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην Kαρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και εφαρμόζει τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες