Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

22 Μαΐου 2022

Οι Κρητικοί της Αργολίδας γιόρτασαν την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου

 

Καραθώνα
Οι Κρητικοί της Αργολίδας γιόρτασαν το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας του Ναυπλίου.
Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ι.Ν Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο.
Το παρών έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο.
Πιο συγκεκριμένα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιάννης Μαλτέζος, η Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου Χρήστος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού Αναστασία Σμυρναίου, ο Πρόεδρος Κοινότητας Τολού Δημήτρης Καταγάς, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΝ Δημήτρης Τσίρος, ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιος Ζαφείρης, ο Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Γιώργος Δωροβίνης και πλήθος πιστών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
-Την κυρία Σωτηρία Σταθόγιαννη για τις Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Κρήτης.
-Την κυρία Βασιλική Τσούχλη για την αμέριστη βοήθεια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
-Την κυρία Αγάπη Συνολάκη για την άριστη διοργάνωση του κεράσματος.
-Τον Φούρνο "Κωστόπουλος" για την εξαιρετική ποιότητα των εδεσμάτων.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Χοροδιδάσκαλο μας κ. Χρήστο Λεβέντη για τη συνεχή και έμπρακτη στήριξη του έργου της Ένωσης καθώς και στα μέλη της χορευτικής ομάδας του "Μίνωα" για την άριστη συμμετοχή τους.
Τέλος, ευχαριστούμε εγκάρδια τα Μέλη του Συλλόγου μας που για άλλη μια φορά μας τιμήσατε με την παρουσία σας από όλες τις γωνιές της Αργολίδας.
Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς της Μεγαλονήσου, δημιουργώντας μια όμορφη, καθαρά κρητική ατμόσφαιρα, ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα, πάντα με τη γνωστή κρητική φιλοξενία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες