Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

12 Ιουνίου 2022

Ναύπλιο: Εκδήλωση αφιερωμένη στους λειτουργούς της Υγείας στον Άγιο Λουκά


Πίστη και επιστήμη
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Μουσείο του Μητροπολιτικού παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά στην Αργολίδα που βρίσκεται στα Λευκάκια Ναυπλίου, αφιερωμένη στους λειτουργούς της Υγείας.
Το θέμα της εκδήλωσης «Πίστη και επιστήμη» με ομιλητές, τον Μητροπολίτη Αργολίδας , τον Δημήτριο Κυριαζή, Ψυχίατρο - Παιδοψυχίατρο , τον Γεώργιο Παπαγεωργίου, ομότιμο Καθηγητή της Χειρουργικής  και τον ο Γρηγόριο Λακιώτη, Διευθυντή Χειρουργικής Γ.Ν. Ευαγγελισμός.
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος πριν την έναρξη του Ιατρικού συνεδρίου ξενάγησε τους επισκέπτες στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά.
Με την εκδηλωση αυτή ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου. 
Νωρίτερα στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκταρίου, όπου τέλεσε το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου κι ευλόγησε τις ιατρικές μπλούζες των ιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών, που ήταν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά. 
Μια συγκινητική τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό του Αγίου. Ο Μητροπολίτης στο τέλος της ακολουθίας κάλεσε τους λειτουργούς της υγείας να μιμηθούν την ενάρετη ζωή του Αγίου Λουκά, καθώς και την αγάπη του στην Ιατρική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες