Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

07 Ιουνίου 2022

Ναύπλιο: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον Γιάννη Νόνη

 

Κηδεία
Στη θλίψη βυθίστηκε η κοινωνία της Αργολίδας και όχι μόνο μετά την είδηση για τον χαμό του μουσικού Γιάννη Νόνη, μπασίστα του γνωστού συγκροτήματος "Χαΐνηδες" και καθηγητή μουσικής.

Το απόγευμα της Τρίτης οι συγγενείς και εκατοντάδες φίλοι του Γιάννη Νόνη του είπαν το τελευταίο αντίο στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο όπου τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία μέσα σε κλίμα άκρατης οδύνης.
Τον Γιάννη Νόνη συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία η φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων με μαέστρο τον Θ.Αντωνιάδη και εκατοντάδες φίλοι του και δεκάδες καλλιτέχνες συνάδερφοι του.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εκπρόσωποι από το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, την Χορωδία Νεμέας και ο Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαϊνηδες" 
Οι Χαΐνηδες σε ανακοίνωση τους γνωστοποίησαν αποκαλύπτοντας πως: «η γενναιοδωρία του συνεχίζεται ακόμη και μετά θάνατον: Δωρίζει τα εσωτερικά του όργανα, για να δώσει πνοή και γέλιο σε άλλα πικραμένα χείλη».

Ο Γιάννης Νόνης βρισκόταν πάνω από 20 μέρες υπό μηχανική υποστήριξη σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από ρήξη ανευρύσματος που υπέστη και όπου δυστυχώς κατέληξε την Δευτέρα 6 Ιουνίου. 

Γεννημένος στο Ναύπλιο ο Γιάννης Νόνης από μουσική οικογένεια καθώς ηταν ανιψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, από νεαρή κιόλας ηλικία έδειξε το μεγάλο ταλέντο του στη μουσική. 
Τα τελευταία χρόνια δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, διδάσκοντας δεκάδες παιδιά. Επίσης  διηύθυνε και τη χορωδία της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος. 

Ακόμα συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, και ανέβασε σε διασκευή το έργο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τον «Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια» από τους «Αχαρνής» σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου με την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες