Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

29 Σεπτεμβρίου 2022

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης στο ιατρικό συνέδριο «ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ»

 Στο ξενοδοχείο Belle Helene στο Βαθύ ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή οι εργασίες του ιατρικού συνεδρίου «ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ», το οποίο διοργάνωσε ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης.

Ακολουθεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Αγαπητοί μου,

Με πολλή χαρά απευθύνομαι σε επιστήμονες, θεράποντες του ιατρικού λειτουργήματος και σας εκφράζω τον έπαινόν μου δια την σύγκλησιν της ημερίδος αυτής με τον τίτλο «Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη».

Όλως ιδιαιτέρως δε, συγχαίρω τον πρωτοπόρο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής καθηγητή κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη για την όλη εμψύχωση, τον συντονισμό και την πραγματοποίηση του παρόντος επιστημονικού και πολιτιστικού συνεδρίου.

Κάθε ευκαιρία συναντήσεως ιατρών «επί το αυτό» αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία παρουσιάσεως νέων προτάσεων ,ανταλλαγής απόψεων, ενημερώσεως και κατά συνέπειαν πρόοδο στο πεδίο των εφαρμοστέων νέων τεχνικών και ιατρικών πράξεων. Η επιστημονική αναζήτηση εκκινεί από την εντολή του Δημιουργού προς τον άνθρωπο να μεριμνήσει για την κτίση και την δημιουργία, την οποία με τόση σοφία έκτισε και συντηρεί.

Ειδικότερα, το ανθρώπινο σώμα είναι το κορυφαίο καλλιτέχνημα του Πανσόφου και Παναγάθου Θεού και ο σεβασμός και η μέριμνα γι αυτό είναι αναφαίρετο χρέος και επαινετό γεγονός ώστε πάντοτε να υπάρχει το ύψιστο αγαθό της υγείας.
Τω όντι, σεις οι ιατροί έχετε, εν προκειμένω ύψιστη αποστολή προς τον καθένα συνάνθρωπον όταν ασθενεί να προχωρείτε επιστημονικά για την αποκατάσταση της υγείας του . Γι αυτό και η Εκκλησία είναι πάντοτε κοντά σας, σας ευλογεί και προσεύχεται για εσάς.

Αγαπητοί σύνεδροι,

«Ο άνθρωπος φύσει του ειδέναι ορέγεται». Πόσο μάλλον οι ιατροί. Λοιπόν, σπουδάσατε το ανθρώπινο σώμα. Προσφέρατε τις γνώσεις σας, γίνατε ευεργέτες για την υγεία και ευεξία, δοξάσατε «το υπέρ παν όνομα» του Θεού.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας και ο Μεγάλος Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να σας φωτίζει, προστατεύει και χαριτώνει «εν παντί».

Μετά πολλών ευχών


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΗΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Γ΄

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες