Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Μαρτίου 2023

Εκκίνηση του 8ου Μαραθωνίου Ναυπλίου με 57 λευκά μπαλόνια στον ουρανό για τις αθώες ψυχές των Τεμπών

 Εκκίνηση Μαραθωνίου Ναυπλίου:

Στην σκιά της απέραντης θλίψης από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε στις 8:00 το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου η εκκίνηση του 8ου Μαραθωνίου Ναυπλίου και του Ημιμαραθωνίου δρόμου, όπου με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα.
Η εκκίνηση του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου Ναυπλίου στον οποίο συμμετέχουν 700 αθλητές έγινε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Κωστούρου και συνοδεύτηκε, με ενός λεπτού σιγής και από 57 λευκά μπαλόνια όσες και οι αθώες ψυχές που χάθηκαν και τα οποία μετά την εκκίνηση βρέθηκαν στον αναπλιώτικο ουρανό ως μια συμβολική στήριξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων
Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου Ναυπλίου, οι συμμετέχοντες και σύσσωμος ο Δήμος Ναυπλιέων εξέφρασαν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια, ενώ ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: "Τρέχουμε με το μυαλό και την καρδιά μας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών."
Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων, το Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΕΟΤ και του Π.Σ.Α.Τ.
Ο αγώνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard.
Θα ακολουθήσουν η εκκίνηση του αγώνα δρόμου 5 χλμ. στις 11:30 και η εκκίνηση του αγώνα δρόμου 2,5 χλμ. στις 12:30, ενώ οι απονομές είναι προγραμματισμένες να γίνουν από 11:00 - 13:00
Δείτε παρακάτω σε βίντεο τις εκκινήσεις του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες